Empresa i Coneixement

INDÚSTRIA

Tech Data Europe posa en marxa un centre d'operacions a Barcelona que incorporarà 400 nous llocs de treball

query_builder   8 febrer 2012 17:59

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Tech Data Europe posa en marxa un centre d'operacions a Barcelona que incorporarà 400 nous llocs de treball

 

 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ho ha anunciat avui després d’una reunió de treball amb representants de Tech Data per parlar del projecte.
 
  • Aquest centre d’operacions internacional donarà servei des de la Zona Franca a les filials europees de Tech Data.
 
  •  El projecte ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
  • L’empresa ha escollit Catalunya enfront d’altres emplaçaments que també havia considerat, com ara Polònia i el Regne Unit.
 
 
 La multinacional nord-americana Tech Data, una de les principals distribuïdores de tecnologia a nivell mundial i líder a Europa, ha posat en marxa un centre internacional d’operacions a la Zona Franca de Barcelona que incorporarà 400 nous llocs de treball en un període de tres anys.
 
Així ho ha confirmat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, després de mantenir una reunió de treball a la seu del Departament amb Nestor Cano, president de Tech Data Europa, i Marco Preda, vicepresident de Tech Data Europa i responsable d'Operacions i Finances. Acompanyaven el conseller, el conseller delegat d'ACC1Ó Josep Moragas, i el director d'invest in Catalonia d'ACC1Ó, Joan Josep Berbel.
 
El Centre Internacional d’operacions donarà servei a totes les oficines que Tech Data té a Europa. A finals d’any comptarà amb 100 treballadors, que augmentaran gradualment fins a 400 a finals del 2014. El projecte ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia —l’àrea d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació—.
 
Finalitzada la reunió, el conseller F. Xavier Mena, ha expressat la seva satisfacció per aquesta bona notícia. El conseller ha destacat que “estem parlant d’una empresa, Tech Data, multinacional nord-americana, la número 109 del rànquing del Fortune 500 i líder mundial en el seu sector. Tech Data havia avaluat molt seriosament instal•lar-se al Regne Unit o Polònia però finalment ha decidit instal•lar a Catalunya aquest centre internacional d’operacions que combina logística i productes tecnològics i que preveiem que crearà 400 llocs de treball d’alt valor afegit”.
 
“Per tant, —ha dit el conseller— des del Departament d’Empresa i Ocupació igual que amb projectes d’inversió similars que hem tingut en els darrers temps, Accenture, Fujitsu i Roche... podem afirmar que el nou model productiu que volem impulsar, basat en el coneixement, poc a poc es va instal•lant a Catalunya”
 
El conseller ha apuntat la importància d’elements tractors d’inversió estrangera, com l’elecció de Barcelona com a Mobile World Capital, fins el 2018. En aquest sentit, ha assenyalat que “la Conselleria d’Empresa i Ocupació està treballant molt, aprofitant aquesta palanca que és la Mobile World Capital, per seguir amb aquesta política d’atracció d’inversió estrangera directa que ja comença a mostrar els seus fruits i que es traduirà en més empreses que s’instal•laran a Barcelona i Catalunya”.
 
De la seva banda, el president de Tech Data Europa, Nestor Cano, ha explicat que “Barcelona acollirà un centre d’operacions per a tot Europa, que integrarà diferents serveis d’informàtica, compres, màrqueting i finances i esperem fer-lo créixer fins a 400 persones, per donar servei a totes les nostres subsidiàries”. Cano ha assenyalat que la multinacional ha apostat finalment per Barcelona per davant d’altres candidates per la bona preparació del treballadors —amb alta qualificació professional i coneixement d’idiomes— i perquè s’ha demostrat que a Catalunya es pot treballar de forma “competitiva”. “Tot el que ens permet donar un bon servei a la Unió Europea”, ha reblat.  
 
Tech Data Corporation (Nasdaq:TECD) és un dels majors distribuïdors de tecnologia del món. Les seves capacitats logístiques i serveis de valor afegit, li permeten arribar a 125.000 clients a més de 100 països i donar suport a les necessitats tecnològiques dels consumidors. Tech Data va facturar 24.400 milions de dòlars al darrer any fiscal (Gener 2011), i ocupa el lloc 109 en el rànquing Fortune 500 ®. El volum de negoci de Tech Data a Europa representa més del 55% dels ingressos de la companyia a tot el món.

1  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb la delegaciò de Tech Data

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb la delegaciò de Tech Data
JPG | 547