Protecció Civil

Protecció Civil activa l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió de mercaderies perilloses a Òdena (Anoia)

query_builder   9 febrer 2012 08:27

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió de mercaderies perilloses a Òdena (Anoia)

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a les 07.48 hores, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per l’accident d’un camió que transporta uns 7.000 litres d’hidròxid de potassi diluït i sosa càustica. L’accident ha tingut lloc al punt quilomètric 71 de la C-37, sentit Manresa, al municipi d’Òdena (Anoia).
 
A conseqüència de l’accident el camió ha bolcat ha fuitat hidròxid de potassa diluït. En aquets moments els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat 9 dotacions, han pogut contenir la fuita i alliberar el conductor del camió, que sembla que no estaria ferit.
 
En l’accident s’hauria vist implicat un turisme. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat 4 ambulàncies per atendre els possibles ferits. Els Mossos d’Esquadra també hi treballen en l’accident gestionant el trànsit.
 
La C37 ha estat tallada en els dos sentits de la marxa, tot i que ara ja es dóna pas alternatiu, segons el Servei Català del Trànsit (SCT).