Protecció Civil

Protecció Civil desactiva el Ferrocat per l'accident d'un tren de rodalies a l'estació de Mataró (Maresme)

query_builder   9 febrer 2012 12:52

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva el Ferrocat per l'accident d'un tren de rodalies a l'estació de Mataró (Maresme)

  • S'habilitat un telèfon d’atenció pels familiars dels afectats, el qual es pot accedir a través del telèfon d’informació 012
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat la fase d’alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat per l’accident d’un tren de Rodalies amb el topall de final de via.
 
En el comboi accidentat hi viatjaven aproximadament 56 passatgers, segons Renfe.  A les 9.44h, durant les maniobres d’estacionament del tren Molins de Rei (8.33h) – Mataró (9.44h), el comboi ha xocat amb el topall de final de via 4 de l’estació de Mataró, fet que ha provocat ferides a 9 viatgers i ha atrapat el maquinista a la cabina.
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 7 dotacions, que s’han encarregat de l’excarceració del maquinista. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat 5 unitats i ha traslladat el maquinista del comboi en estat greu i 7 ferits menys greus a l’Hospital de Mataró. Els altres dos ferits, també menys greus, han estat traslladats pel SEM a l’Hospital Can Ruti de Badalona. S'ha habilitat un telèfon d’atenció pels familiars dels afectats, el qual es pot accedir a través del telèfon d’informació 012.
 
A la mateixa estació de Mataró s’ha fet una reunió entre els diferents operatius per anar fent seguiment i valoració de la situació. En aquesta reunió han participat els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, SEM, responsables de seguretat de Renfe, Policia local de Mataró, responsables i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Mataró i tècnics de Protecció Civil de la Direcció General de Protecció Civil. L’Ajuntament de Mataró ha activat el seu Pla bàsic d’Emergència Municipal.(PBEM).
 
La circulació ferroviària en cap moment s’ha vist afectada, i en aquest moment a l’estació de Mataró la situació és de normalitat. Renfe ha obert un expedient informatiu per tal d’esclarir les causes de la incidència.