Protecció Civil

Actualització de dades de l'alerta Ferrocat pel xoc d'un tren de rodalies a l'estació de Mataró (Maresme)

query_builder   9 febrer 2012 11:39

event_note Nota de premsa

Actualització de dades de l'alerta Ferrocat pel xoc d'un tren de rodalies a l'estació de Mataró (Maresme)

  • El municipi de Mataró ha activat el seu Pla Bàsic d’Emergències Municipals (PBEM) en emergència
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat per l’accident d’un tren de Rodalies amb el topall de final de via.
 
Segons Renfe, a les 9.44h, durant les maniobres d’estacionament del tren Molins de Rei (8.33h) – Mataró (9.44h), s’ha produït una topada amb el topall de final de via 4 de l’estació de Mataró, el que ha provocat ferides a 9 viatgers i ha atrapat el maquinista a la cabina del tren.
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 7 dotacions, que s’han encarregat de l’excarceració del maquinista. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat 5 unitats i ha traslladat el maquinista del comboi en estat greu i 7 ferits menys greus a l’Hospital de Mataró. Els altres dos ferits, també menys greus, han estat traslladats pel SEM a l’Hospital Can Ruti de Badalona.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha desplaçat dos tècnics d'Operativa Territorial per realitzar les tasques de coordinació entre els diferents operatius. El municipi de Mataró ha activat, també, el seu Pla Bàsic d’Emergències Municipals (PBEM) en emergència.
Renfe ha obert un expedient informatiu per tal d’esclarir les causes de la incidència