Protecció Civil

Protecció Civil desactiva el Transcat per l'accident d'un camió de mercaderies perilloses a Òdena (Anoia)

query_builder   9 febrer 2012 12:41

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva el Transcat per l'accident d'un camió de mercaderies perilloses a Òdena (Anoia)

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat a les 12.05 hores, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). L’alerta s’havia activat, a les 07.48 hores, per l’accident d’un camió que transportava uns 7.000 litres, en bidons, d’hidròxid de potassi diluït i sosa càustica. L’accident ha tingut lloc al punt quilomètric 71 de la C-37, sentit Manresa, al municipi d’Òdena (Anoia).
 
A conseqüència de l’accident el camió ha bolcat i ha fuitat uns 1.300 litres d’hidròxid de potassa diluït. Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 9 dotacions i s’han encarregat de la contenció de la fuita i de les tasques de neteja de la via.
 
En l’accident s’hauria vist implicat un turisme. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat 4 ambulàncies per atendre els ferits. Hi ha hagut 4 afectats dels quals 3 han estat atesos en el mateix lloc i 1 ha estat traslladat a l’Hospital d’Igualada.
 
Segons el Servei Català del Trànsit (SCT), la circulació de la a la C-37 s’ha restablert completament a les 9:23h. Els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de la gestió del transit.
 
L’empresa transportista del camió accidentat s’encarrega de la retirada dels bidons.
 
La Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) ha estat informada de l’accident, per una possible afectació en un torrent que passa per les Planes de Cal Marquès, al terme municipal d’Odena.