Des del 2006, un total de 248 alumnes han assistit als 11 cursos d’emprenedoria en el sector agrari
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural iniciarà el proper mes de març, a l’Escola de Capacitació Agrària Forestal (ECAF) de Santa Coloma de Farners, una nova edició del Curs d’emprenedoria en vaquí de llet. El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Sr. Jaume Sió Torres, ha presidit aquest matí una sessió informativa a l’ECAF de Santa Coloma de Farners per presentar aquest projecte.
El Curs d’emprenedoria en vaquí de llet és una iniciativa impulsada pel Departament d’Agricultura amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).
Aquest curs, que enguany celebra la seva segona edició, s’adreça a tots els ramaders emprenedors. Consta de 280 hores lectives i s’hi tracten quatre mòduls centrals: l’àmbit de la formació personal, la gestió tècnica i econòmica, l’àmbit productiu i l’àmbit de l’empresa (normativa i comercialització). La metodologia d’aquests cursos és activa, i es basa en ponents específics, visites tècniques i grups de treball, per intercanviar experiències que ajudin a concretar un projecte.
Després del curs, s’organitzen seminaris, que són un punt de trobada dels joves que han assistit al curs d’emprenedoria, per mantenir el contacte, la cohesió i la resposta a les expectatives que han manifestat en els grups i que no s’han pogut assolir. Es tracta d’una organització de continguts a la demanda.
Detall dels cursos d’emprenedoria programats pel 2012
Seu de l’emprenedoria
|
Grup
d’emprenedoria
|
Nombre de participants
|
Dates de
realització
|
ECA Alfarràs
|
Fructicultura 2a. ed.
|
16
|
Oct. 2011/ Març 2013
|
ECA Empordà
|
Fructicultura
|
23
|
Gener 2011/Juliol 2012
|
IMPEVIC ( ECA Sta. Col de F.)
|
Vaquí de llet
|
28
|
Març 2011/Oct. 2012
|
ECAF Sta. Col. F.
|
Vaquí de llet
|
26
|
Març 2012/Gener 2014
|
Total
|
4
|
153
|
|
Detall dels cursos d’emprenedoria realitzats:
Seu de l’emprenedoria
|
Grup
d’emprenedoria
|
Nombre de participants
|
Dates de
realització
|
ECA Tàrrega
|
Porcicultura (curs pilot)
|
24
|
Juny 2006/Març 2008
|
ECA Alfarràs
|
Fructicultura 1a. ed.
|
21
|
Març 2008/Maig 2009
|
ECA Empordà
|
Viticultors-Celleristes
|
19
|
Abril 2008/Juny 2009
|
ECA Mas Bové
|
Viticultors
|
21
|
Febrer 2008/Juliol2009
|
ECA Tàrrega
|
Porcicultura
|
23
|
Gener 2009/Maig 2010
|
ECA Borges B.
|
Olivicultura
|
22
|
Febrer 2009/Juny 2010
|
ECAF Sta. Col. F.
|
Viverisme
|
24
|
Oct. 2009/Des. 2010
|
CECA Manresa
|
Prod. agrària ecològica
|
20
|
Gener 2010/Abril 2011
|
ECA Empordà
|
Fructicultura 2a. ed.
|
23
|
Gener 2011/Oct. 2012
|
IMPEVIC (Sta. Col de Farners)
|
Vaquí de llet
|
28
|
Març 2011/Juny 2012
|
ECA Alfarràs
|
Fructicultura 1a. ed.
|
23
|
Oct. 2011/Febrer 2013
|
Total
|
11
|
248
|
|
Detall dels seminaris d’emprenedoria realitzats:
Seu del seminari
|
Grup
d’emprenedoria
|
Nombre de participants
|
Any de realització
|
ECA Alfarràs
|
Fructicultura 1a. ed.
|
20
|
2010
|
ECA Empordà
|
Viticultors-Celleristes
|
24
|
2010
|
ECA Alfarràs
|
Fructicultura 1a. ed.
|
16
|
2011
|
ECA Borges B.
|
Olivicultura
|
13
|
2011
|
ECAF Sta. Col. F.
|
Viverisme
|
25
|
2011
|
Total
|
5
|
98
|
|
Els emprenedors són les persones que fan de la innovació el seu aliat i el seu instrument per a dur a terme iniciatives. Per aquest motiu, i perquè el sector agrari necessita emprenedors que siguin motor del canvi, s’ha programat la tercera edició d’aquest curs dins del Projecte específic de joves emprenedors que el Departament desenvolupa amb la col·laboració de la FCAC.