Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura iniciarà el mes de març el segon Curs d'emprenedoria en vaquí de llet

query_builder   9 febrer 2012 13:07

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura iniciarà el mes de març el segon Curs d'emprenedoria en vaquí de llet

 
Des del 2006, un total de 248 alumnes han assistit als 11 cursos d’emprenedoria en el sector agrari
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural iniciarà el proper mes de març, a l’Escola de Capacitació Agrària Forestal (ECAF) de Santa Coloma de Farners, una nova edició del Curs d’emprenedoria en vaquí de llet. El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Sr. Jaume Sió Torres, ha presidit aquest matí una sessió informativa a l’ECAF de Santa Coloma de Farners per presentar aquest projecte.
 
El Curs d’emprenedoria en vaquí de llet és una iniciativa impulsada pel Departament d’Agricultura amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).
 
Aquest curs, que enguany celebra la seva segona edició, s’adreça a tots els ramaders emprenedors. Consta de 280 hores lectives i s’hi tracten quatre mòduls centrals: l’àmbit de la formació personal, la gestió tècnica i econòmica, l’àmbit productiu i l’àmbit de l’empresa (normativa i comercialització). La metodologia d’aquests cursos és activa, i es basa en ponents específics, visites tècniques i grups de treball, per intercanviar experiències que ajudin a concretar un projecte.
 
Després del curs, s’organitzen seminaris, que són un punt de trobada dels joves que han assistit al curs d’emprenedoria, per mantenir el contacte, la cohesió i la resposta a les expectatives que han manifestat en els grups i que no s’han pogut assolir. Es tracta d’una organització de continguts a la demanda.
 
Detall dels cursos d’emprenedoria programats pel 2012
 
Seu de l’emprenedoria
Grup
d’emprenedoria
Nombre de participants
Dates de
realització
ECA Alfarràs
Fructicultura 2a. ed.
16
Oct. 2011/ Març 2013
ECA Empordà
Fructicultura
23
Gener 2011/Juliol 2012
IMPEVIC ( ECA Sta. Col de F.)
Vaquí de llet
28
Març 2011/Oct. 2012
ECAF Sta. Col. F.
Vaquí de  llet
26
Març 2012/Gener 2014
Total
4
153
 
 
 
 
Detall dels cursos d’emprenedoria realitzats:
 
Seu de l’emprenedoria
Grup
d’emprenedoria
Nombre de participants
Dates de
realització
ECA Tàrrega
Porcicultura (curs pilot)
24
Juny 2006/Març 2008
ECA Alfarràs
Fructicultura 1a. ed.
21
Març 2008/Maig 2009
ECA Empordà
Viticultors-Celleristes
19
Abril 2008/Juny 2009
ECA Mas Bové
Viticultors
21
Febrer 2008/Juliol2009
ECA Tàrrega
Porcicultura
23
Gener 2009/Maig 2010
ECA Borges B.
Olivicultura
22
Febrer 2009/Juny 2010
ECAF Sta. Col. F.
Viverisme
24
Oct. 2009/Des. 2010
CECA Manresa
Prod. agrària ecològica
20
Gener 2010/Abril 2011
ECA Empordà
Fructicultura 2a. ed.
23
Gener 2011/Oct. 2012
IMPEVIC (Sta. Col de Farners)
Vaquí de llet
28
Març 2011/Juny 2012
ECA Alfarràs
Fructicultura 1a. ed.
23
Oct. 2011/Febrer 2013
Total
11
248
 
 
 
Detall dels seminaris d’emprenedoria realitzats:
 
Seu del seminari
Grup
d’emprenedoria
Nombre de participants
Any de realització
ECA Alfarràs
Fructicultura 1a. ed.
20
2010
ECA Empordà
Viticultors-Celleristes
24
2010
ECA Alfarràs
Fructicultura 1a. ed.
16
2011
ECA Borges B.
Olivicultura
13
2011
ECAF Sta. Col. F.
Viverisme
25
2011
Total
5
98
 
 
 
Els emprenedors són les persones que fan de la innovació el seu aliat i el seu instrument per a dur a terme iniciatives. Per aquest motiu, i perquè el sector agrari necessita emprenedors que siguin motor del canvi, s’ha programat la tercera edició d’aquest curs dins del Projecte específic de joves emprenedors que el Departament desenvolupa amb la col·laboració de la FCAC.