Protecció Civil

Ampliació de dades de l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió de mercaderies perilloses a Òdena (Anoia)

query_builder   9 febrer 2012 11:35

event_note Nota de premsa

Ampliació de dades de l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió de mercaderies perilloses a Òdena (Anoia)

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a les 07.48 hores, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per l’accident d’un camió que transportava uns 7.000 litres, en bidons, d’hidròxid de potassi diluït i sosa càustica. L’accident ha tingut lloc al punt quilomètric 71 de la C-37, sentit Manresa, al municipi d’Òdena (Anoia).
 
A conseqüència de l’accident el camió ha bolcat i ha fuitat uns 1.300 litres d’hidròxid de potassa diluït. Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 9 dotacions i s’han encarregat de la contenció de la fuita i de les tasques de neteja de la via.
 
En l’accident s’hauria vist implicat un turisme. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat 4 ambulàncies per atendre els ferits. Hi ha hagut 4 afectats dels quals 3 han estat atesos en el mateix lloc i 1 ha estat traslladat a l’Hospital d’Igualada.
 
Segons el Servei Català del Trànsit (SCT), la circulació de la a la C-37 s’ha restablert completament a les 9:23h. Els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de la gestió del transit.
 
L’empresa transportista del camió accidentat s’encarrega de la retirada dels bidons.