Treball, Afers Socials i Famílies

Equipament Les Corts

El conseller Cleries inaugura la Llar residència, club social i servei prelaboral Les Corts

query_builder   11 febrer 2012 12:00

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries inaugura la Llar residència, club social i servei prelaboral Les Corts

El Departament de Benestar Social i Família ha invertit més de 6,5 milions d’euros en aquest equipament per a persones amb malaltia mental, que ofereix 143 places entre servei residencial, servei prelaboral i club social
Equipament Les Corts
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha inaugurat aquest matí un nou centre amb serveis per a persones amb malaltia mental al barri de les Corts. El nou equipament ofereix 143 places entre acolliment residencial, servei prelaboral i club social.
 
Durant la seva intervenció el conseller ha destacat “l’esforç del Govern per oferir serveis pròxims i de qualitat a les persones que pateixen malaltia mental i a les seves famílies”. Cleries ha insistit també que “recursos com aquests serveixen en última instància per posar en valor les capacitats de cadascú”.
 
La llar residència, de 48 places, oferirà acolliment residencial amb caràcter permanent o temporal i assistència intregral a persones amb malaltia mental. Aquest servei facilita un entorn substitutiu de la llar adequat i adaptat a les necessitats dels usuaris i les usuàries.
 
Les 25 places de servei prelaboral són un recurs d’intervenció en persones amb malaltia mental que té com a objectiu aconseguir la seva integració laboral.
 
El club social, amb capacitat per a 70 persones usuàries, fomentarà la participació i la inclusió social mitjançant el lleure de les persones amb malaltia mental. La finalitat darrera d’aquest servei és que les usuàries i els usuaris puguin superar els obstacles que dificulten la seva participació en les activitats del seu entorn comunitari i gaudir així del seu temps de lleure.
 
Benestar Social i Família ha invertit 6.594.152 euros en les obres de construcció i adequació d’aquest equipament. L’obra s’ha executat conjuntament amb el Departament de Salut, que hi ha instal·lat un Centre d’Atenció Primària.
 
 
El conseller Cleries ha destacat “la necessitat d’abordar la malaltia mental des de diversos àmbits. Sens dubte és un problema de salut, però malauradament els malalts pateixen encara un estigma social contra el qual cal lluitar”. En aquest sentit, Cleries ha insistit en que “cal la implicació de tothom: administracions, entitats, famílies, professionals dels serveis socials, de salut, de treball... a fi d’aconseguir aquest objectiu comú: el de promoure l’atenció a les persones que pateixen problemes de salut mental d’una forma integral i durant tota la vida”.

1  

Imatges

Llar residència, club social i servei prelaboral Les Corts

Llar residència, club social i servei prelaboral Les Corts 1792