Servei Meteorològic de Catalunya

Encara més fred

query_builder   10 febrer 2012 11:55

event_note Nota de premsa

Encara més fred

 
Dissabte s’espera una baixada notable de les temperatures, que tocaran fons de cara a diumenge i dilluns.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que una nova entrada d’aire molt fred farà baixar encara més la temperatura aquest cap de setmana, amb uns valors mínims que tocaran fons el matí de diumenge i el de dilluns.
 
El vent del nord, que aquesta passada matinada s’ha tornat a reforçar als dos extrems del país, està fent entrar una massa d’aire més fred que al llarg del cap de setmana portarà un ambient gèlid a Catalunya. Aquest vent del nord ha bufat molt fort al nord de l’Alt Empordà i als cims del Pirineu. S’han superat els 100 km/h en algunes estacions de la XEMA (Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques) com per exemple els 128,9 km/h de Portbou a l’Alt Empordà, els 111,6 km/h de Boí (2.535 m) a l’Alt Ribagorça o els 101,2 km/h de Núria (1.971 m) al Ripollès. Al llarg del cap de setmana, aquest vent del nord no serà tan destacable però continuarà bufant fort al Pirineu i a l’Empordà.
 
Pel que fa a les temperatures mínimes de demà dissabte baixaran entre moderadament i acusadament, amb glaçades generalitzades que a molts punts de l’interior seran fortes. Els valors oscil·laran entre -13 i -8 ºC al Pirineu, entre -10 i -5 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral nord, entre -7 i -2 ºC a la resta del Prelitoral, i entre -4 i 1 ºC al litoral. De cara a diumenge i dilluns les temperatures mínimes encara podran ser una mica més baixes, i s’espera que a partir d’aleshores es puguin començar a recuperar lleugerament.
 
Amb aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l’Avís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 2 per onada de fred.
 
A més, tot i que aquesta nova entrada d’aire més fred serà seca en conjunt, al llarg del cap de setmana podran aparèixer alguns intervals de núvols a punts del litoral i del prelitoral que no es descarta puguin deixar algun ruixat molt aïllat, amb una cota de neu que fins a primera hora del matí de dissabte voltarà els 200 metres i que baixarà fins al nivell del mar a partir d’aleshores.
 
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials @meteocat i facebook.com/meteocat
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 30