Treball, Afers Socials i Famílies

Josep Lluís Ortuño destaca el Projecte Cases d'Infants com a exemple de col·laboració público-privada innovadora

query_builder   10 febrer 2012 14:00

event_note Nota de premsa

Josep Lluís Ortuño destaca el Projecte Cases d'Infants com a exemple de col·laboració público-privada innovadora


El director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència afirma que cal enfortir les entitats socials perquè puguin ser prestadores de serveis finalistes amb flexibilitat i imaginació
 
El director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Benestar Social i Família, Josep Lluís Ortuño, ha posat avui el Projecte Cases d’Infants com a exemple de “col·laboració público-privada innovadora”. El Projecte Cases d’Infants el duen a terme el Departament de Benestar Social i Família amb la Fundació Acció Social Infància (FASI), en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”. Aquest projecte ha innovat en el model d’atenció residencial a la infància, combinant estades residencials amb atenció de dia o estades intermitents, i fomentant la guarda administrativa voluntària, en què els pares cedeixen la guarda del seu fill fins que la seva situació es recondueixi.
 
El Projecte Cases d’Infants compta actualment amb 9 cases: 3 d’elles estan situades a Barcelona i la resta a L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Farners, Blanes i Lloret de Mar. Cadascuna d’elles té 8 places residencials, a banda de les places d’estades intermitents i de suport. Des de l’1 de gener de 2011 fins al dia d’avui s’han atès en aquestes 9 cases un total de 90 infants i joves.
 
Josep Lluís Ortuño ha presidit avui la cloenda de les jornades Perspectives d’innovació en l’àmbit dels serveis socials i la infància vulnerable, que ha organitzat el Departament de Benestar Social i Família i FASI, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació FCBarcelona. Durant el seu discurs ha afirmat que “ens calen més projectes creatius que ens ajudin a millorar i a respondre a les necessitats d’una societat en contínua evolució”. El director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha recordat que “al nostre país cada vegada hi ha més persones amb necessitats i el que cal ara, més que mai, és enfortir les entitats socials per tal que, sota la supervisió de l’Administració, puguin ser prestadores de serveis finalistes amb flexibilitat i imaginació”.
 
Finalment, Ortuño ha manifestat que “en l’actual context de crisi econòmica, estem obligats a que el sector públic assumeixi aquelles funcions que són absolutament indelegables”, però ha recordat que des del Govern de Catalunya “apostem per la col·laboració público-privada i el partenariat com eina imprescindible per avançar”. I ha insistit en què “ens calen idees i aportacions des de tots els sectors de la societat”.