Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Pelegrí  destaca la gran capacitat d'adaptació del sector agroalimentari català

Pelegrí destaca la gran capacitat d'adaptació del sector agroalimentari català

query_builder   10 febrer 2012 14:06

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca la gran capacitat d'adaptació del sector agroalimentari català

Presentació Alimentaria 2012
 
També afirma que Alimentaria és una plataforma única per impulsar el turisme gastronòmic i l’enoturisme
 
El conseller ha presidit aquest migdia la presentació de les Activitats Gastronòmiques d’Alimentaria 2012
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest matí la presentació de les Activitats Gastronòmiques d’Alimentaria 2012. Junt amb el conseller, en la inauguració de la jornada de presentació d’Alimentaria han intervingut, entre d’altres,  Josep Lluis Bonet, president del Comitè Organitzador d’Alimentaria, i Josep Antoni Valls, director d’Alimentaria 2012 .
 
Pelegrí ha subratllat en la seva intervenció que “Alimentaria és la plataforma bàsica per donar a conèixer la gran qualitat i excel·lència dels productes agroalimentaris tant directament vinculats a la dieta mediterrània  i la cuina catalana”. A més, ha explicat que el sector agroalimentari català és estratègic i transversal, i que ha donat mostres de poder resistir la crisi econòmica i  es perfila com un gran motor per a la recuperació econòmica del País. Així, Pelegrí ha insistit en la gran capacitat del sector d’adaptar-se al mercat mundial, afavorint així l’exportació i la internacionalització de la nostra economia, en el sentit d’augmentar les nostres exportacions agroalimentàries.
 
Pelegrí ha explicat, a més, que Alimentaria també és una plataforma per difondre, promoure i impulsar el turisme gastronòmic i l’enoturisme al nostre país i a tot el món.  “L’enoturisme és un altre eix essencial de cara al futur i per això des del Departament estem treballant per sumar en aquest àmbit i tirar endavant una proposta unificada de tot el territori català que ens ajudi a posicionar encara més els vins i caves  catalans dins els circuits de l’enoturisme mundial”. Precisament en aquesta edició d’Alimentaria 2012 augmenta de manera destacada la presència de cellers catalans en l’apartat d’Intervin. A més, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està treballant amb el sector en la línia de la producció enològica sostenible a través de la implicació de més de 300 cellers catalans en el Winneris for climate protection.
 
El conseller ha aprofitat la seva intervenció per recordar que Catalunya constitueix avui en dia un dels principals clústers agroalimentaris d’Europa:       “Els aliments de qualitat de què gaudeix Catalunya són la nostra millor targeta de presentació en un mercat cada vegada més globalitzat, al qual volem exportar cada dia més”, ha conclòs.
 
 
 
Presència del DAAM a Alimentaria 2012
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) serà present a Alimentaria Barcelona 2012 a través de Prodeca, que gestionarà estands per a la participació d’empreses catalanes al Pavelló de les Autonomies, Intervin, Intercarn, Olivaria.
 
La participació del Departament d’Agricultura té com a objectius difondre les principals línies de treball que es porten a terme en el sector alimentari, d’una banda, i, d’una altra, donar suport a les empreses en la participació en aquesta fira internacional de gran relleu professional.
 
En el Pavelló de les Autonomies, l’estand del DAAM es dividirà en dues grans àrees: la institucional i la d’empreses del sector alimentari. En la primera es difondran les característiques i els productes emparats per un distintiu de qualitat –Denominació d’Origen Protegida (DOP), Indicació Geogràfica Protegida (IGP), Denominació Garantida i Marca Q–, així com els elaborats de manera artesana i tradicional. Alhora, s’hi mostraran les activitats que es duen a terme per impulsar el sector agroalimentari: formació, transferència i tecnologia, i actuacions relatives a pesca. En l’àrea d’empreses estaran presents 35 firmes expositores de vinagres, fruita, conserves de peix, xocolata, salses, làctics, pastisseria, caviar, entre d’altres, que oferiran els seus productes.
 
Pel que fa a Intercarn, l’estand del Departament d’Agricultura es dedicarà a la participació d’empreses del sector carni i de transformació càrnia, i a la difusió de les línies d’actuació en matèria de recerca, desenvolupament i innovació que es porten a terme a través de l’IRTA, que, a més, també serà present a INNOVAL i a l’espai Alimentaria HUB (R+D+I).
 
Pel que fa a Olivaria, l’estand acollirà cooperatives i empreses del sector oleícola del nostre país, i es presentaran les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva que hi ha a Catalunya, amb la participació a la Barra d’Olis.
 
A Intervin, el Departament, a través de Prodeca i lncavi, donarà protagonisme a les empreses del sector vinícola català que hi seran presents. Tindran una especial presència les denominacions d’origen del vi i cava de Catalunya, i es portaran a terme diferents actes promocionals per tal de donar a conèixer la diversitat i la riquesa dels vins de Catalunya i, concretament, s’habilitarà una zona per a tast professional de vins i caves.
 
D’altra banda, al Pavelló de les Autonomies s’habilitarà un espai de cuina i demostració per a la realització d’activitats gastronòmiques i de presentació de productes, que estarà a disposició de totes les empreses participants als estands de Catalunya, amb l’objectiu de mostrar als professionals visitants la diversitat d’usos que tenen els aliments.
 
A més, està previst que les empreses expositores dels estands de Catalunya participin amb els seus productes amb els diferents escenaris que planteja Alimentaria: BCNVanguardia, Taste & Flavours,Espanya, El País dels 100 formatges, Concurs Cuiner de l’any, Vinorum o Food Experience, Markets & Trends, entre d’altres.

2  

Fitxers adjunts

Presentació Activitats Alimentaria 2012

Presentació Activitats Alimentaria 2012
JPG | 5051

Presentació Activitats Alimentaria 2012

Presentació Activitats Alimentaria 2012
JPG | 4278