Territori i Sostenibilitat

La Generalitat constitueix una comissió de seguiment del servei Lleida -la Pobla de Segur-Esterri d'Àneu

query_builder   10 febrer 2012 14:38

event_note Nota de premsa

La Generalitat constitueix una comissió de seguiment del servei Lleida -la Pobla de Segur-Esterri d'Àneu

L’ens integrarà representants del territori i permetrà canalitzar noves propostes per a la millora de la mobilitat en aquesta àrea
 
 
La Generalitat de Catalunya crearà una comissió de seguiment del servei de transport de passatgers Lleida - la Pobla de Segur - Esterri d’Àneu. L’objectiu és avaluar i analitzar el seu funcionament, després de la reorganització de l’oferta en aquest corredor, que ha suposat la definició d’un nou model complementari i coordinat entre el bus i el tren.  
 
La comissió, que es constituirà en les properes setmanes, estarà integrada pel director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font; el director d’FGC Operadora, Oriol Juncadella; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el delegat de l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; els presidents dels consells comarcals del Segrià, Pau Cabré; de la Noguera, Pere Prat; del Pallars Jussà, Joan Ubach; del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís; i els alcaldes de Lleida, Àngel Ros; de Balaguer, Josep Maria Roigé i de la Pobla de Segur; Lluís Bellera. Serà presidida pel delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran i es reunirà almenys un cop cada trimestre.
 
A banda de fer el seguiment del servei, la comissió també estudiarà les propostes sobre possibles millores en la mobilitat del corredor que puguin suggerir els representants del territori.
 
La Direcció General de Transports i Mobilitat va implantar el passat dia 6 de febrer la reestructuració del transport públic de passatgers en l’eix Lleida- la Pobla de Segur - Esterri d’Àneu, que incorpora una oferta conjunta entre tren i bus, amb l’abaratiment de tarifes del bus i la connexió els diumenges i festius amb Barcelona per als estudiants.
 
L’objectiu és augmentar l’eficiència de la xarxa de transport públic, garantir la seva viabilitat econòmica i eliminar duplicitats existents fins ara.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 27