Educació

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que la comprensió lectora és bàsica per a l'èxit escolar

query_builder   11 febrer 2012 18:12

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que la comprensió lectora és bàsica per a l'èxit escolar

  • Ho ha dit durant la cloenda dels XV Tallers de Llengua i Literatura Catalanes
  • Hi han participat més de 500 professors i s’hi han impartit 32 sessions formatives
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que la lectura és bàsica per l'èxit escolar.  Ho ha dit aquest migdia durant l’acte de cloenda dels XV Tallers de Llengua i Literatura Catalanes, que han comptat amb la participació de 520 professors de Llengua Catalana i Literatura d’educació secundària.
 
La titular d’Ensenyament també ha subratllat que la lectura és la porta del coneixement i per tant és bàsica per aconseguir un bon coneixement i per tant assolir l'èxit escolar. Per això ha donat les gràcies als professors, un total de 520, que han assistit a les jornades de llengua i literatura.
 
Els Tallers de Llengua i Literatura Catalanes es fan cada dos anys des del 1984, al mes de febrer, i enguany els eixos temàtics són la comprensió lectora i la competència literària, que s’emmarquen dins del programa d’Impuls de la lectura promogut pel Departament d’Ensenyament. S’hi han impartit 32 sessions formatives, com per exemple tallers sobre comprensió lectora i treball de llengua en àrees no lingüístiques o sobre el foment de la lectura amb alumnat nouvingut.
 
Aquests tallers, que han tingut lloc els dies 10 i 11 de febrer, són un fòrum de presentació d’experiències i reflexions al voltant de la metodologia de la didàctica de la llengua i la literatura catalanes focalitzades sempre en els temes més compromesos i de més interès per fer un bon ensenyament-aprenentatge d’aquesta llengua i de la seva literatura. Estan organitzats conjuntament pel Departament d’Ensenyament, l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institució de les Lletres Catalanes.
 
 
11 de febrer de 2012

1  

Imatges

La consellera Rigau, en el moment de la presentació de les jornades

La consellera Rigau, en el moment de la presentació de les jornades 1131