Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Senén Florensa

El secretari d'Afers Exteriors participa en la cloenda de la VI Trobada de Càtedres UNESCO a Barcelona

Les càtedres són centres de reflexió i d'enllaç amb la societat

query_builder   10 febrer 2012 13:30

event_note Nota de premsa

El secretari d'Afers Exteriors participa en la cloenda de la VI Trobada de Càtedres UNESCO a Barcelona

Les càtedres són centres de reflexió i d'enllaç amb la societat

La VI Trobada de Càtedres Barcelona està organitzada conjuntament per la Comissió espanyola de Cooperació amb UNESCO, la xarxa de Càtedres UNESCO catalanes i la Càtedra UNESCO de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE) de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’objectiu dels dos dies de la trobada, que s’organitza cada 3 anys, és reunir a tots els representants de Càtedres UNESCO d'Espanya per reprendre l'intercanvi d'informació i experiències i ajudar a difondre els projectes que s'estan realitzant actualment en cada càtedra.
Senén Florensa
El secretari d’Afers Exteriors, Senén Florensa, farà la cloenda avui a les 5 de la tarda juntament amb el director del Comissionat de Planificació, Avaluació i Qualitat de la UPC, Gabriel Bugeda; director del Centre UNESCO de Catalunya, Miquel Àngel Essomba.
 
Enguany el tema central es basa en la doble funció de les Càtedres UNESCO com a centres de reflexió i com enllaç entre l’acadèmia i la societat. Per aquest motiu el programa està format per actes institucionals, conferències, taules rodones i l'habitual reunió per àrees temàtiques. També s’ha programat un fòrum obert de discussió amb participació de representants acadèmics de països llatinoamericans, en el que es debaten i comparteixen experiències d’interès comú. Finalment, s’ha fet menció especial a la Càtedra UNESCO de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE) de la Universitat Politècnica de Catalunya que enguany celebra el 25è aniversari de la seva fundació.
 
Les Càtedres UNESCO i les universitats que les acullen volen ser  punta de llança de la missió de la universitat moderna, que aposta per formació, recerca i cooperació per al desenvolupament econòmic, social i territorial en la nova societat del coneixement , alhora que faciliten l’accés a l’aprenentatge i capacitació.
Catalunya ha estat molt activa en la creació i el suport a les Càtedres UNESCO, gràcies a la col·laboració amb les universitats i la Generalitat de Catalunya. Actualment existeixen a Catalunya 23 Càtedres UNESCO amb diversitat dels temes abordats i complementarietat d’especialitats.