Treball, Afers Socials i Famílies

Acte inaugural

El conseller Cleries inaugura una nova residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Barcelona

Benestar Social i Família ha invertit 4,1 milions d'euros en el nou equipament

query_builder   10 febrer 2012 15:23

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries inaugura una nova residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Barcelona

Benestar Social i Família ha invertit 4,1 milions d'euros en el nou equipament

Acte inaugural
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han inaugurat aquest divendres la nova residència i centre d’atenció especialitzada per a persones amb discapacitat intel·lectual Tres Pins.
 
El conseller Cleries ha celebrat la inauguració d’un equipament com aquest que “té com a objectiu donar millor qualitat de vida a les persones usuàries i a les seves famílies” i ha afirmat, que “inauguracions com la d’avui demostren que seguim avançant en l’atenció a les persones i en el desenvolupament del nostre Estat del Benestar, potser no a tanta velocitat com voldríem, però sempre avançant”.
 
El Departament de Benestar Social i Família ha invertit 4,1 milions d’euros en la construcció i adequació de l’equipament. El centre, ubicat en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Barcelona, disposa de 27 places residencials i 12 d’acolliment diürn d’atenció especialitzada.
 
El conseller Cleries ha destacat també la cooperació entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, que “ha de ser sempre estreta, però és molt més important en temps de crisi” i s’ha referit al fet que la gestió de la residència hagi estat traspassada al Consorci de Serveis Socials de Barcelona, que l’ha adjudicada a la Fundació Sant Pere Claver. Segons el conseller, “a través del Consorci mostrem també la ferma voluntat de treballar colze a colze Generalitat i Ajuntament”.
L’equipament ofereix assistència integral a persones amb discapacitat intel·lectual les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. El centre facilita un entorn substitutiu de la llar adequat i adaptat a les necessitats dels usuaris i les usuàries.
 
També ofereix servei d’acolliment diürn i atenció individualitzada a persones amb discapacitat intel·lectual perquè aconsegueixin el màxim grau d’autonomia personal i d’integració social.
 
El centre disposa de tres mòduls residencials format per 9 habitacions individuals cadascun, així com menjador i sala d’estar, sala de cuidadors-infermeria i magatzem. També té diverses aules, tallers i serveis d’atenció personalitzada, així com una zona ajardinada exterior de 1.500 metres quadrats.
 
Per acabar, el conseller Josep Lluís Cleries ha destacat que “cal posar en valor les diferents capacitats que tenen totes les persones i no centrar-nos en la seva situació de dependència, com es venia fent en els darrers anys. Només així farem una societat més justa i més solidària”.

1  

Imatges

Foto del conseller Cleries durant la inauguració

Foto del conseller Cleries durant la inauguració 666