Protecció Civil

Es manté l'alerta del Procicat per onada de fred, que s'allargarà al menys fins demà

query_builder   11 febrer 2012 13:59

event_note Nota de premsa

Es manté l'alerta del Procicat per onada de fred, que s'allargarà al menys fins demà

  • La DGPC posa en prealerta el Pla Neucat per les previsions de possibles nevades febles durant la propera matinada a la costa des del Tarragonès fins el Maresme, l’Alt Penedès i els dos Vallesos
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté actualment activada la fase d’ ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de fred.
 
Segons els Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), continua la situació meteorològica de risc per onada de fred i preveu que avui persisteixin les baixes temperatures. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que aquest episodi de fred intens, que està sent generalitzat a tot el territori de Catalunya, s’allargarà fins demà diumenge 12 de febrer.
 
Risc de nevades a l'àrea metropolitana
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès una prelaerta del Pla d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) arran de l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de risc per neu, durant la propera matinada, que afecta a l’àrea metropolitana de Barcelona on podria nevar en cotes molt baixes, fins i tot a nivell de mar, i per les afectacions que se’n puguin derivar. Les nevades afectaran a la costa, des del Tarragonès fins al Maresme, l’Alt Penedès i els dos Vallesos.
 
Atesa la situació de baixes temperatures generalitzades i per la incidència del vent de component nord que afecta gran part del territori, es preveu que, únicament durant la propera matinada de dissabte a diumenge, es puguin donar precipitacions al mar, davant de la costa central que, si puntualment arriben a tocar la costa, podran provocar algun ruixat de neu o calabruix feble. Donat el cas, l’acumulació màxima que es podria arribar a donar no superaria els 2 cm.
 
 
Incidències rebudes al 112
El telèfon d’emergències 112 ha atès, des del passat dia 1 de febrer, un total de 1.076 trucades relacionades amb incidències provocades per l’episodi de meteorologia adversa.
 
L’avís d’onada de fred s’emet per motiu de la possibilitat d’arribar a temperatures molt inferiors a les mínimes més habituals. El valor per al que s’estableix aquest avís a cada municipi el podeu consultar a l’enllaç següent: llindars d’onada de fred
                      
Davant d’aquesta situació de risc meteorològic per fred i possibles nevades us recordem els consells d'autoprotecció davant l'onada de fred  i consells d'autoprotecció davant les nevades
 
Sobre tot, i de cara a la propera matinada, allà on pugui glaçar es recomanar deixar un rajolí allà on les canonades vagin a l’exterior i tapar amb un drap la clau de pas de l’aigua per evitar que les canonades es congelin i rebentin.