Treball, Afers Socials i Famílies

Apropa Cultura

Els Departaments de Cultura i Benestar Social i Família donen suport al programa socioeducatiu Apropa Cultura

query_builder   11 febrer 2012 19:23

event_note Nota de premsa

Els Departaments de Cultura i Benestar Social i Família donen suport al programa socioeducatiu Apropa Cultura

  • Benestar Social i Família aporta 59.000 euros a aquest programa, que facilita l’accés a la cultura a persones en risc d’exclusió. El Departament de Cultura ofereix a un preu molt reduït les localitats de la programació habitual dels equipaments adherits al programa
 
  • En les darreres cinc temporades, més de 34.000 persones s’han beneficiat d’aquesta iniciativa que impulsa L’Auditori
Els consellers Cleries i Mascarell
El Departament de Benestar Social i Família i el Departament de Cultura donen suport al programa socioeducatiu Apropa Cultura que facilita l’accés a la cultura a persones en risc d’exclusió.
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s’han reunit aquesta tarda a L’Auditori per fer balanç del desenvolupament del projecte durant el 2011 i la seva projecció per al 2012.
 
El Departament de Benestar Social i Família aportarà aquest 2012 una dotació de 59.000 euros per al programa, mantenint l’aportació de l’any anterior. Per la seva part, el Departament de Cultura ofereix a un preu molt reduït les localitats de la programació habitual dels equipaments adherits al programa Apropa Cultura.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha destacat que la inclusió social és un procés ampli que inclou no només la participació socioeconòmica i política, sinó també la participació cultural més àmplia i plena per part de tothom. En aquest sentit, el conseller de Benestar Social i Família ha volgut destacar la implicació de tots els agents que participen al programa. Cleries ha insistit que Apropa Cultura va més enllà de la tasca de les administracions. L’èxit del programa rau en la implicació de les entitats i de les persones usuàries, en el compromís dels centres i equipaments que hi participen. En resum, en un conjunt de persones que creuen en el teatre, la música, la dansa... com a instruments de millora social”.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que el programa Apropa Cultura és una idea que funciona perquè “està feta amb il·lusió des dels equipaments culturals, que han entès la seva funció de buscar l’excel·lència cultural i a la vegada incrementar el vincle social, retornar a la societat l’esforç que la societat ha fet perquè aquests equipaments siguin possibles i propiciar l’enllaç entre la cultura i els col·lectius menys afavorits”.
 
 
Apropa Cultura és un programa socioeducatiu impulsat per L’Auditori que facilita l’accés a la cultura a persones en risc d’exclusió pel que han passat prop de 9.000 persones la temporada 2010-11 i més de 34.000 al llarg de les últimes 5 temporades. Aquest projecte creat i impulsat per L’Auditori compta amb 16 equipaments culturals de Catalunya (L’Auditori, TNC, Mercat de les Flors, Teatre Lliure, Atrium Viladecans, Teatre Municipal de Girona, Auditori de Girona, Sala La Planeta, Centre Cultural la Mercè Teatre de Salt, Temporada Alta, Teatre Auditori Sant Cugat, L’Atlàntida de Vic, Teatre Cal Bolet de Vilafranca del Penedès, Auditori Municipal de Vilfranca del Penedès i Centre Cultural Unnim de Terrassa.
 
Tot seguit, els consellers han assistit al concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) amb el director i pianista Christian Zacharias a la Sala 1 Pau Casals per conèixer de primera mà els grups en risc d’exclusió que participen al programa.