Palau Robert

Més de 200 grups escolars participen en el programa d'activitats educatives de l'exposició dedicada a Ferran Adrià i elBulli

query_builder   13 febrer 2012 12:12

event_note Nota de premsa

Més de 200 grups escolars participen en el programa d'activitats educatives de l'exposició dedicada a Ferran Adrià i elBulli

207 grups escolars de 73 centres d'ensenyament de Catalunya participen en el programa activitats educatives que organitza el Palau Robert, del 13 de febrer al 22 de juny, al voltant de l’exposició ““Ferran Adrià i elBulli. Risc, llibertat i creativitat”. Mitjançant la visita guiada i el taller posterior, els escolars poden conèixer els continguts de la mostra i fer una immersió en el món dels sentits i de les sensacions dels plats creats per Ferran Adrià i el seu equip.
Palau Robert
L’interès que desvetlla l’exposició ha provocat que un gran nombre d’escoles s’hagin interessat per aquest programa i que ja no es puguin fer més reserves per a les activitats programades de febrer a juny. En canvi, les escoles interessades encara poden fer reserves per a les activitats educatives que es desenvoluparan entre els mesos de setembre i desembre. L’horari de visites és de dilluns a divendres a les 10  i a les 11.30 hores, a la Sala 3 del Palau Robert. Les reserves es poden fer al telèfon 670 036 081.
El programa ofereix diversos formats segons l’edat dels participants. Els nivells són:
-L’esclat dels sentits: Cicle mitjà i superior de Primària, primer cicle d’ESO
La cuina de Ferran Adrià destaca, entre d’altres coses, perquè ha posat en valor l’experiència sensorial que representa el fet de menjar. Quan es degusta un plat d’elBulli, tots els sentits es posen  en dansa: el gust, el tacte, l’olfacte, la vista... És un vertader espectable sensorial, l’esclat de tots els sentits!
-Plats plens de plaers: ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
Darrere l’elaboració d’un plat hi ha coneixement, reflexió, investigació i molta creativitat. Tot “desconstruint “ un plat creat per Ferran Adrià i el seu equip es pot conèixer la seva complexitat conceptual i tècnica, la seva riquesa plàstica i sensorial.
-C+E+G=I+P+R=talent: ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
La creativitat (C) és a la base d’una idea (I). També cal tenir en compte l’esforç (E), l’impuls del projecte (P), la generositat (G) perquè el projecte esdevingui realitat (R). Ferran Adrià i el seu equip han creat un concepte de cuina nou que ha revolucionat el món gastronòmic. L’activitat analitza els processos que intervenen en la generació de coneixement, productes i serveis, i identifica sobretot els valors i les habilitats que s’hi posen en joc: la imaginació, la curiositat, la il·lusió, el diàleg, el compromís, la col·laboració...
Visites guiades
D’altra banda, el 31 de març començaran les visites guiades a l’exposició durant els dissabtes i diumenges a les 11.30 i les 12.30 hores.