Justícia

Onze noves parelles s'inscriuen al Pla de voluntariat lingüístic a Girona, adreçat al personal de l'Administració de justícia

query_builder   13 febrer 2012 13:40

event_note Nota de premsa

Onze noves parelles s'inscriuen al Pla de voluntariat lingüístic a Girona, adreçat al personal de l'Administració de justícia

Un total d’11 parelles lingüístiques de la demarcació de Girona participaran en una nova edició del Pla de voluntariat lingüístic adreçat al personal de l’Administració de justícia i dels Serveis Territorials i als advocats d’aquesta demarcació
La iniciativa pretén fomentar la interrelació, la coneixença i el diàleg entre persones voluntàries que volen compartir unes hores de conversa en català i persones aprenents que volen practicar aquesta llengua.
 
El Voluntariat per la llengua és una més de les actuacions que realitza el Departament de Justícia per a la dinamització de l’ús del català en el món de la justícia, juntament amb d’altres, com ara l’organització de cursos de català, l’assessorament, la correcció i la traducció, la divulgació de normativa lingüística –els butlletins electrònics Saps què?– i el Pla de qualitat lingüística als despatxos d’advocats.
 
El Programa de voluntariat lingüístic es va iniciar en l’àmbit de la justícia l’any 2007 a Tarragona i posteriorment es va estendre també a Lleida i Girona. Actualment, a més de les 11 parelles lingüístiques de Girona, també es du a terme a la demarcació de Tarragona, amb un total de sis parelles formades.
 
Aquest any està previst que s’estengui també a la resta de demarcacions i als registradors i notaris inscrits als cursos de català del Departament de Justícia, en el marc dels acords per fomentar l’ús del català en l’àmbit jurídic signats entre la Generalitat de Catalunya i els col·legis professionals corresponents.
 
Entre les persones que formen part d’aquestes 11 parelles hi ha diversos advocats, un secretari judicial, un fiscal i la mateixa directora dels Serveis Territorials de Girona, Isabel Ruiz.