Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge i l'Ajuntament de Salt fomenten la convivència a través de la formació a les comunitats de veïns

query_builder   14 febrer 2012 11:19

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge i l'Ajuntament de Salt fomenten la convivència a través de la formació a les comunitats de veïns

Mitjançant el projecte Rehabitat, ofereixen formació adreçada a les comunitats de veïns i veïnes perquè puguin impulsar millores generals en la convivència
A partir de la segona quinzena de febrer, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i l’Ajuntament de Salt iniciaran cursos adreçats a les comunitats de veïns i veïnes, en les quals es tractaran temes tan diversos com l’organització de les comunitats, els deures, les obligacions i  la gestió de les quotes. Tota aquesta formació va més enllà de donar els estrictes coneixements sobre les matèries i vol crear un espai de trobada, d'intercanvi d'experiències, d'idees i de bones pràctiques que afavoreixin la cohesió i la convivència al municipi.  
 
La formació serà impartida per lentitat Vincle, Serveis a la Persona i a la Comunitat, que està desenvolupant el pla de mediació, i va adreçada tant a persones que tenen algun  càrrec dins de les comunitats de propietaris com a la resta de veïns.  Des de mitjan de febrer i fins al juny està previst que  dues persones mediadores facin cursos d’unes 6 hores en total, a unes 100 comunitats. Cada comunitat rebrà 4 sessions que tractaran les temàtiques següents: Estructura edifici i social / Organització / Hàbits /  Resolució de conflictes.
 
Aquesta formació s’emmarca dins el Pla de mediació que des de setembre de 2010 s’està desenvolupant al municipi amb la presència de dues persones mediadores que treballen directament en aquelles comunitats de veïns i veïnes amb més dificultats socials i econòmiques. Fins ara ja s’han creat les comunitats, en els casos en què no existien, s’ha donat metodologia de treball a les comunitats per poder desenvolupar les seves tasques i s’han fet tallers formatius per millorar el manteniment dels habitatges així com per fomentar l’estalvi energètic, entre altres activitats complementàries, totes encaminades a afavorir  la creació d’espais comunitaris que fomentin el civisme.
 
Aquest Pla de mediació (que finalitzarà després de dos anys aquest setembre de 2012) ha estat possible gràcies a un acord entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Salt  sota el paraigües del projecte europeu REHABITAT,  cofinançat un 65% amb fons FEDER.  
 
Aquest és un projecte europeu de cooperació territorial entre França, Espanya i Andorra, que s’està deenvolupant a Salt perquè és un municipi amb unes característiques socials específiques que el fan idoni per a una intervenció d’aquest tipus. Salt i, en concret, en l’àmbit del sector de Salt 70, que és on s’està actuant, té un parc d’habitatges amb importants necessitats de manteniment. Si a això hi afegim el fet que dins les comunitats de veïns es troba una alta presència de població nouvinguda i que desconeix el funcionament d’aquestes comunitats, ens trobem un perfil adequat per fer una tasca mediadora i de formació que permeti, mitjançant les comunitats, arribar a una entesa en el funcionament general del barri i el municipi. 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Salt

Nota de premsa Salt
PDF | 43