Oficina del President

President Mas: "Els voluntaris que ajuden els infants a ser responsables són el millor mirall per a la societat"

query_builder   14 febrer 2012 22:00

event_note Nota de premsa

President Mas: "Els voluntaris que ajuden els infants a ser responsables són el millor mirall per a la societat"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda el nou centre de suport social per a infants i famílies al barri del Raval de Barcelona
El president conversa amb alguns dels alumnes del nou centre de suport social del Raval
El president conversa amb alguns dels alumnes del nou centre de suport social del Raval
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre la gran tasca que fan els voluntaris de les associacions i ha assegurat que són un “mirall per a la resta de la societat catalana” perquè són “persones millors”. El cap de l’Executiu ha lloat la feina d’aquelles persones que, desinteressadament i per vocació, “ensenyen els infants a ser responsables” i ha subratllat que “un país responsable és la suma de ciutadans responsables”.
 
Artur Mas ha pronunciat aquestes paraules en l’acte d’inauguració del nou centre de suport social per a infants i famílies al barri del Raval de Barcelona, que també ha comptat amb la presència del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries.
 
Després de visitar les instal·lacions del centre i conversar amb un grup de voluntaris i de famílies usuàries de l’espai, el cap del Govern ha conversat una estona amb alguns dels alumnes del Casal, que li han explicat les tasques que fan diàriament al nou equipament.
 
Durant els parlaments institucionals, Artur Mas ha felicitat al Casal dels Infants per la “feina excel·lent” que duen a terme des de fa quasi 30 anys i el fet que la tasca “vagi més enllà del barri del Raval de Barcelona, fins i tot fora del país”. “Els 30 anys d’existència d’aquest projecte volen dir que la feina no acaba de néixer ni és improvisada, sinó que respon a una autèntica vocació”, ha reblat el president, que ha afirmat que aquest és un “èxit col·lectiu”.
 
Davant d’un nombrós grup de famílies i veïns del barri, el president ha explicat que el país té “tres principals xacres i reptes” als quals ha de fer front: l’atur, el fracàs escolar i la pobresa, i ha manifestat que és en aquest àmbit on s’han d’aplicar tots els “recursos i energies necessàries”.
 
El projecte és una iniciativa del Casal dels Infants per a l’acció social als barris, una entitat sense ànim de lucre que fa 28 anys que concentra esforços en els barris més vulnerables per aconseguir millores en la qualitat de vida dels infants, joves i famílies en situació o risc d’exclusió social.
 
Amb aquest nou centre ja són cinc els espais que el Casal té en funcionament al Raval, que ofereixen projectes i serveis educatius per ajudar a transformar la realitat i el futur dels infants i joves en desavantatge i risc. Al llarg dels 28 anys d’existència, el Casal ha treballat amb més de 20.000 nens i famílies i, durant el 20120, ha atès les necessitats de 5.600 persones.

2  

Imatges

Nou centre de suport social del Raval

Nou centre de suport social del Raval 433

Nou centre de suport social del Raval

Nou centre de suport social del Raval 347