Delegació a la Catalunya Central

Delegació del Govern a la Catalunya Central

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita quatre municipis d'Osona

Jordi Moltó va fer una visita territorial a Viladrau, Sant Boi de Lluçanès, Olost i Sant Martí d'Albars

query_builder   15 febrer 2012 09:42

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita quatre municipis d'Osona

Jordi Moltó va fer una visita territorial a Viladrau, Sant Boi de Lluçanès, Olost i Sant Martí d'Albars

El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha fet avui una visita territorial a Osona, continuant així amb l’objectiu de visitar i ser receptiu amb les diferents problemàtiques i inquietuds plantejades des dels diferents consistoris. Ha visitat Viladrau, Sant Boi de Lluçanès, Olost i Sant Martí d’Albars.


A Viladrau l’alcalde, Francesc Xavier Bellvehí, ha plantejat al delegat diferents temes relacionats amb el finançament i la necessitat d’agilitar el procés de cobrament , tot i ser conscients de les dificultats existents pel moment de crisi generalitzat.
A banda d’aquest tema, l’alcalde ha fet notar la necessitat de fer les obres de millora a la carretera de la Fullaca.

A més, s’ha parlat del fet que cal millorar la urbanització de les Guilleries ja que des del consistori  s’ha fet el projecte però cal la subvenció per endegar-lo.  També s’ha sol•licitat poder disposar de la persona  que correspondria a través dels plans d’ocupació, tot i que el termini ja seria a partir del 2013.


La visita a Sant Boi de Lluçanès i l’entrevista amb el seu alcalde, Albert Sadurní, ha servit per transmetre al delegat una sèrie d’inquietuds. A nivell econòmic, el que hi ha pendent de cobrament en relació al Fons de Cooperació Local, per exemple.
A nivell urbanístic, la urbanització del Pla Munné  que va ser assumida per l’Ajuntament és una qüestió complexa a nivell econòmic  agreujada pel moment de crisi. Durant la trobada a Sant Boi de Lluçanès el delegat i l’alcalde han aprofitat per visitar, entre d’altres indrets, la zona esportiva i l’emplaçament de l’escola, el CEIP Aurora-Sant Boi de Lluçanès, per tal de veure les obres d’urbanització que s’hi estan realitzant.


Després de Sant Boi de Lluçanès, Jordi Moltó, s’ha traslladat a Olost on ha estat rebut per l’alcalde, Josep M. Freixenet . Aquest li ha traslladat la preocupació pel tema del finançament local, com  el cas del Viure al Poble. A més, ha mostrat el seu interès pels Centres de Dia Rurals,  en relació a la gent gran i per la necessitat de concertar-ne unes places determinades. També ha parlat del cost que suposa el manteniment de l’escola vella i la possibilitat de poder-hi donar un altre ús.
L’alcalde d’Olost ha explicat al delegat les possibilitats que pot oferir el fet de tenir la fibra òptica després de les obres de la carretera, sobretot de cara a la població.


Tant l’alcalde d’Olost com el de Viladrau, han fet referència al projecte que dóna protagonisme a bruixes i bandolers al seu territori i que pot esdevenir  un bon reclam turístic, si es valoritza i se’n sap aprofitar la part positiva.


La darrera visita territorial del delegat al Lluçanès ha estat a Sant Martí d’Albars. L’alcalde, Ramon Erra, acompanyat de diferents membres del consistori, ha compartit amb el delegat el fet que el finançament local vagi destinat gairebé íntegrament al tema de la portada d’aigües. El tret distintiu de ser un municipi agrícola, fa que els temes relacionats amb aigua i electricitat siguin bàsics, així com fer-los arribar a totes les cases dels tres nuclis del poble.

2  

Imatges

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita Olost

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita Olost 3495

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita Sant Martí d'Albars

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita Sant Martí d'Albars 2103

2  

Fitxers adjunts

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita Viladrau

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita Viladrau
JPG | 3254

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita Sant Boi de Lluçanès

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, visita Sant Boi de Lluçanès
JPG | 3043