Servei Català de Trànsit

Felip Puig ha presentat el llibre editat per l'SCT L'emocionant adolescència. Joves al volant

query_builder   14 febrer 2012 20:12

event_note Nota de premsa

Felip Puig ha presentat el llibre editat per l'SCT L'emocionant adolescència. Joves al volant

Presentació llibre L'emocionant adolescència
  • El manual, escrit per Eduard Estivill i Montserrat Domènech, ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Mutual de Conductors
 

El conseller d’Interior ha presentat aquesta tarda el llibre editat pel Servei Català de Trànsit (SCT) L’emocionant adolescència. Joves al volant, escrit pel pediatre Eduard Estivill i la psicòloga i pedagoga Montserrat Domènech, i amb la col·laboració de la Fundació Mutual de Conductors. El llibre és un manual pels pares i mares en una etapa emocionalment difícil i carregada de contradiccions com és l’adolescència, per això el conseller d’Interior ha volgut donar les gràcies als autors del llibre “per haver-nos ensenyat a dormir els nostres fills, i ara per ensenyar-nos a despertar els pares, perquè incorporem bé els nostres adolescents en aquesta gran propòsit de la seguretat viària”.
 
El conseller Puig ha reiterat el compromís del Govern per la seguretat viària i la conducció responsable i segura, “un tema que ens preocupa i ens ocupa”, i en aquest sentit, ha posat de relleu la importància d’iniciatives com aquesta, que no només impliquen les institucions sinó a tota la societat.
 
El president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Bàdenas, ha explicat als assistents el perquè de la publicació d’aquest primer manual dirigit a progenitors de joves adolescents que estan a punt d’incorporar-se al món adult de la mobilitat “pensem que és bo oferir als pares eines per ajudar-los a gestionar els conflictes que es poden donar”, i ha continuat “entendre què els passa als joves en aquesta etapa evolutiva que es caracteritza per grans canvis que els conduiran cap a la maduresa forma part de la responsabilitat dels adults compromesos amb l’educació de la nostra joventut”.
 
L’autora del llibre, Montserrat Domènech, ha exposat la seva gratitud per l’oportunitat oferta per la Fundació i per l’SCT: “Estem molt satisfets com a professionals de poder contribuir amb una acció que pot ser de molt servei per molts pares i mares en un moment que els fills es fan grans”.
 
Per la seva part, l’altre autor del llibre, Eduard Estivill ha volgut destacar un dels capítols del llibre on es tracta la son dels adolescents i la importància que es tinguin unes pautes adequades a l’hora d’anar a dormir. Estivill ha recordat que “Els adolescents tenen una característica: menyspreen el dormir, per ells dormir és perdre el temps”, i per tant, és important que els pares insisteixin en la importància de seguir un ordre per tenir més energia i salut.
 
Del llibre s’editaran 10.000 exemplars, els quals s’oferiran principalment a les associacions de pares i mares dels centres d’Educació Secundària de tot Catalunya. A més, també es lliuraran als monitors d’educació viària, que els podran utilitzar durant les sessions educatives de sensibilització adreçades a les famílies.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 110