Drets Socials

L'equip gestor de la Sala d'Art Jove, premi Ciutat de Barcelona 2011

Oriol Fontdevila i Txuma Sánchez reben el guardó en la modalitat Arts Visuals de la mà de l'alcalde, Xavier Trias

query_builder   15 febrer 2012 10:35

event_note Nota de premsa

L'equip gestor de la Sala d'Art Jove, premi Ciutat de Barcelona 2011

Oriol Fontdevila i Txuma Sánchez reben el guardó en la modalitat Arts Visuals de la mà de l'alcalde, Xavier Trias

L’equip que gestiona els projectes visuals i artístics de la Sala d’Art Jove de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2011, en la modalitat d’Arts Visuals.
 
El jurat –format per Glòria Picazo, Bertomeu Marí, Rosa Pera, Antoni Abad i Catalina Serra– ha acordat per unanimitat atorgar el premi a Oriol Fontevila i Txuma Sánchez “pel compromís amb la creació emergent de la ciutat i per l’impuls als artistes joves a través de projectes de diferents formats desenvolupats a la Sala d’Art Jove al llarg del 2011”.
 
Entre els projectes destacats de la Sala d’Art Jove durant l’any passat hi ha el projecte educatiu “In the mood of education”, les exposicions “Assonàncies i ressonàncies”, “El lloc dels fets” i “Laboratori de pedagogies de contacte”, el cicle d’activitats “Males influències” o la convocatòria pública Art Jove, que es va presentar arreu del territori.
 
Oriol Fontdevila, comissari independent i crític d’art, i Txuma Sánchez, artista visual, van rebre el guardó de mans de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant la cerimònia celebrada al Saló de Cent del consistori.
 
El director general de Joventut, Toni Reig, i el coordinador territorial de Joventut a Barcelona, Oriol Martín, van assistir a l’acte.
 
Activitat permanent
 
La Sala d’Art Jove, gestionada per l’Agència Catalana de la Joventut, està destinada a la producció i difusió de pràctiques artístiques emergents. La seva programació es configura a partir d’una convocatòria pública i de periodicitat anual, amb l’abast circumscrit a Catalunya i dirigida a joves menors de 30 anys.
 
Una aposta important de la Sala d’Art Jove és l’articulació d’un procés de formació amb els artistes seleccionats a l’hora de produir les diferents exposicions. Aquest procés es realitza a través de dinàmiques informals, de procediment en horitzontal, i es compta amb la participació de diferents professionals que articulen conjuntament amb els artistes un procés de producció compartit. D’aquesta manera, l’espai s’ha convertit en un autèntic laboratori per a l’experimentació i la formació.
 
Enllaços