Oficina del President

El president Mas qualifica com "un exercici de responsabilitat" el suport als pressupostos del 2012

query_builder   15 febrer 2012 14:13

event_note Nota de premsa

El president Mas qualifica com "un exercici de responsabilitat" el suport als pressupostos del 2012

  • El cap del Govern recorda que l’acord pressupostari es va fer per als exercicis del 2011 i el 2012
 
  • Artur Mas es mostra confiat que “la feina que estem fent des de principis de 2011 donarà resultats per salvar les finances públiques”
 
  • El president subratlla el creixement de les exportacions, del turisme i dels ajuts europeus per a projectes de recerca a Catalunya
El president, aquest matí durant la sessió de control
El president, aquest matí durant la sessió de control
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que “la paraula clau” que defineix el suport als pressupostos de la Generalitat per al 2012 és “responsabilitat”. Durant la sessió de control que ha tingut lloc aquest matí al Parlament de Catalunya, el cap de l’Executiu ha assenyalat que “l’exercici de responsabilitat té premi per part de la societat, no càstig” i que aquelles formacions polítiques que “en els moments greus estan disposades a fer una actuació responsable són les que poden tenir un grau de comprensió més gran per part de la ciutadania” perquè “busquen defensar l’interès general i el bé comú i no interessos partidistes o particulars”.
 
El cap del Govern ha recordat que quan es van negociar els pressupostos de l’any passat es va dir que “si es podia, es faria un esquema d’acord pressupostari per al 2011 i el 2012” perquè “l’esforç per salvar les finances de la Generalitat no es podia fer en un sol any”.
 
En resposta a preguntes del PSC, el president de la Generalitat ha recordat que el Partit Socialista va votar amb el Partit Popular la reforma de la Constitució Espanyola i s’ha preguntat “si vostès poden pactar amb el PP, passant de tots els que havien estat en els pactes constitucionals com CiU, i, en canvi, després no es pot pactar un pressupost per treure el país i les finances de la Generalitat del pou on vostès les havien posades”.
 
El president Mas s’ha mostrat confiat que “la feina que estem fent des de principis del 2011 donarà resultats”, en el sentit de “salvar unes finances públiques que estaven i estan greument afectades”. El cap del Govern ha recordat l'aprovació recent de tres lleis òmnibus i s’ha referit a l’aprovació en el ple d’aquesta setmana de la corresponent a Urbanisme. El president ha agraït al PSC el seu suport a aquesta llei, que ha dit que “serà important per agilitzar el funcionament de la nostra economia”.
 
Artur Mas ha aprofitat la sessió de control per destacar que “Catalunya està fent correctament els deures en la seva orientació exterior” i assenyalar que algunes activitats econòmiques “estan funcionant força bé”. Ha posat com a exemples, les exportacions catalanes, que l’any passat van créixer per sobre del 14 %; la captació de turisme, que va batre rècords a Catalunya el 2011 amb increment d’ingressos, i el fet que la meitat dels ajuts de la Unió Europea per a projectes de recerca que arriben a l’Estat es queden a Catalunya. El president ha afirmat que aquests tres exemples demostren que “hi a coses a Catalunya que estan funcionant entre bé i molt bé”.
 
Suport al turisme
En la sessió plenària d’aquest matí, el cap del Govern ha revelat que no aplicar la taxa turística aquestes properes setmanes “va ser decisió meva, del president de la Generalitat, que després ha estat ratificada en aquest acord” i ha indicat que quan aquesta taxa estigui plenament en vigor “donarà un nivell de recaptació que ens permetrà lluitar a favor del turisme del país”.
 
 
Consens per al pacte fiscal
En respostes a la diputada Anna Simó, d’ERC, i al diputat Joan Laporta, del grup mixt, el president de la Generalitat també ha parlat sobre el pacte fiscal i els ha instat a ajudar el Govern per convèncer els partits d’àmbit estatal a sumar-s’hi, de manera que “ens presentem de manera unànime en aquesta reclamació” davant l’Executiu de l’Estat.
 

1  

Imatges

President al Parlament

President al Parlament 495