Direcció General de Comunicació

El portaveu del Govern assegura que els mitjans digitals en català són la "millor garantia del pluralisme"

query_builder   15 febrer 2012 15:36

event_note Nota de premsa

El portaveu del Govern assegura que els mitjans digitals en català són la "millor garantia del pluralisme"

  • Francesc Homs ha participat en la presentació del primer rànquing que permetrà mesurar i analitzar l’evolució de les audiències dels mitjans digitals en català

 

  • Considera que el repte dels mitjans en línia en catalans és que se sàpiguen “adaptar a aquest medi que està canviant” i aquells que ho facin “disposaran d’una gran oportunitat”
Presentació primer rànquing de mitjans digitals en català
“Els mitjans digitals en el terreny de la comunicació són la millor garantia de cara al futur del pluralisme i de l’explicació d’allò que passa al país i a la societat”. Així s’ha expressat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, quan s’ha referit als mitjans en línia en català, dels quals també ha lloat la capacitat que tenen per la configuració i projecció “de la nostra pròpia identitat” en un país sense Estat. Ha descartat que els mitjans en línia catalans es puguin “conduir” per evitar crítiques o imposar un determinat relat i ha assegurat que aquells que ho facin van “més perduts que un pop en un garatge”.
 
Des d’aquest punt de vista, Homs també ha fet una defensa dels mitjans digitals catalans com a garantia dels valors democràtics més essencials i ha remarcat que la potencialitat d’aquests mitjans és “explicar les coses des de la base, des d’allà on passen i de tenir versions i explicacions molt diverses”.
 
El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions en la presentació del primer rànquing que permetrà mesurar i analitzar l’evolució de les audiències dels mitjans digitals en català, una eina que compta amb el suport institucional del Govern. L’audició i la classificació han estats elaborades per les empreses Nielsen i OJD Interactiva i impulsades per l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG); Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC); i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Aquesta és la primera classificació de mitjans a la xarxa en llengua catalana que s’elabora de manera diferenciada de la resta de mitjans de l’Estat.
 
En aquest sentit, Homs, que ha felicitat els impulsors per la iniciativa, ha constatat la paradoxa existent a casa nostra: tot i que la comunicació digital “té mes futur que cap altre, que probablement té molt present i que a Catalunya és un gran revulsiu”  en el terreny de la medició “hi havia molt poc relleu”. Ha qualificat aquesta nova eina d’“oportunitat” i de “pas substancial” per posar de manifest “què és el món de la premsa digital a casa nostra i quin potencial i realitat té”.
 
El portaveu del Govern també ha fet referència al repte que tenen ara els mitjans digitals. A banda de fer front a la crisi econòmica –representada per la caiguda d’ingressos en la publicitat i en el sector públic-, considera que cal que se sàpiguen “adaptar a aquest medi que està canviant” i aquells que ho facin “disposaran d’una gran oportunitat”. I aquesta adaptació, ha assegurat, “passa per entendre que cal mes llibertat, respecte i que tenim més possibilitats de defensar allò que creiem que és just”.

1  

Imatges

El portaveu del Govern juntament amb el president de l'Institut d'Estudis Catalans i el president de l'ACPG

El portaveu del Govern juntament amb el president de l'Institut d'Estudis Catalans i el president de l'ACPG 544

1  

Vídeos

Vídeo de l'acte de presentació del primer rànquing de mitjans digitals en català

1  

Fitxers adjunts

Presentació rànquing de mitjans digitals en català

Presentació rànquing de mitjans digitals en català
PDF | 2205