Esport

El secretari general de l'Esport agraeix a Gemma Mengual el seu paper en la projecció de l'esport català durant la seva carrera

El secretari general de l'Esport agraeix a Gemma Mengual el seu paper en la projecció de l'esport català durant la seva carrera

query_builder   15 febrer 2012 13:42

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport agraeix a Gemma Mengual el seu paper en la projecció de l'esport català durant la seva carrera

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha fet costat avui a la nedadora de sincronitzada Gemma Mengual en la roda de premsa en què ha anunciat la seva retirada de la competició després de 26 anys. “En nom de la Generalitat, moltes gràcies per ser durant la teva carrera un exemple com a esportista i per portar el nom de Catalunya arreu”, ha dit Tibau, en un acte molt emotiu celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona.
sge
Foto: Jordi Estruch
Acompanyada de la seva família, les nedadores de l’equip estatal i la seleccionadora Anna Tarrés, Mengual ha anunciat que es retira després d’haver guanyat gairebé 40 medalles en les grans competicions (Jocs Olímpics, Mundials i Europeus), entre les quals destaquen les dues medalles olímpiques (de plata) als Jocs Olímpics de Pequín el 2008 i 20 medalles en Mundials.
 
El secretari general de l’Esport ha lloat la trajectòria de la nedadora catalana i ha destacat que ha estat “un exemple clar de sacrifici, constància i afany de superació, que són els valors bàsics de l’esport”, i ha subratllat que Mengual ha aconseguit “fites molt grans” que han estat claus per “portar el nom de Catalunya i projectar el país internacionalment”.
 
Ivan Tibau també ha agraït a la nedadora el seu paper en “la difusió i creixement de l’esport femení català” i ha desitjat que l’esport pugui continuar comptant amb la seva vàlua per millorar en el futur.
 
Per la seva banda, Gemma Mengual ha explicat que es retira perquè “tinc la sensació que no puc donar més a aquest esport, que m’ha donat més del que podia esperar”, i ha volgut agrair el suport rebut al llarg de la seva carrera per part del seu club, el CN Kallipolis, les federacions catalana i espanyola de natació i els governs català i estatal.  
 
“La natació m’ha fet feliç i jo he fet feliç altra gent”, ha afegit. D’altra banda, Mengual ha avançat que ara comença un nou camí incert, tot i que vol continuar vinculada a la natació sincronitzada, “potser com a entrenadora en un futur”, i s’ha mostrat convençuda que l’equip estatal que deixa “té encara moltes coses per fer i demostrar”.
 
En l’acte també hi ha estat presents el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, i el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, així com representants del CN Kallipolis, el club on Gemma Mengual ha desenvolupat tota la seva carrera, les nedadores amb qui ha guanyat gran part de les seves medalles i altres autoritats del món de l’esport català i estatal.
 
 
 

2  

Imatges

Fotografia acte 1 (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia acte 1 (Autor: Jordi Estruch) 317

Fotografia acte 2 (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia acte 2 (Autor: Jordi Estruch) 415