Delegació a l'Alt Pirineu i Aran

L'Institut Geològic de Catalunya i Repsol signen un conveni a Tremp

query_builder   16 febrer 2012 12:00

event_note Nota de premsa

L'Institut Geològic de Catalunya i Repsol signen un conveni a Tremp

El secretari de Territori i Mobilitat i vicepresident de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), Damià Calvet, i el director executiu d'explotació de Repsol, Marcos E. Mozetic, van signar un conveni de col·laboració per a la formació, la recerca, el desenvolupament i la divulgació de la geologia. L'acte es va dur a terme ahir dimecres, 15 de febrer, a la seu del Centre de Suport Territorial de l'IGC a Tremp (Pallars Jussà).

L’Institut Geològic de Catalunya (IGC) permetrà a Repsol la utilització de les seves instal·lacions al Centre de Suport Territorial (CST) de Tremp per a activitats de formació, en les quals el personal tècnic de l’IGC podrà participar. A més, Repsol aportarà equipament instrumental específic i, anualment, 10.000 euros a l’IGC per a l’adquisició de material. Cal destacar que l’empresa aportarà 122.000 euros per a la propera adquisició d’un Multi-sensor Core logger, que permetrà l’escanejat i la caracterització física dels materials dels sondeigs més significatius de Catalunya, per al seu estudi i conservació.

A més, el conveni signat obre les portes a la participació de l’IGC en els projectes de recerca científica que l’empresa desenvolupi en l’àmbit pirinenc. A l’acord també s’estableix que el CST de Tremp acollirà una exposició estable d’instrumentació tècnica i de documentació relacionada amb la prospecció petrolífera, que serà cedit per l’empresa.
 
Antecedents
 
La rica diversitat de roques que formen els Pirineus i la gran qualitat dels seus afloraments ha determinat que, des de començament del segle XX, hagin estat considerades com un laboratori a l'aire lliure, tant des del punt de vista de la recerca com de la formació tecnològica que realitzen les empreses d'exploració d'hidrocarburs i de serveis a la indústria. La ubicació estratègica de la ciutat de Tremp, a les portes del Pirineu, va justificar l'oportunitat al febrer del 2009 d'ubicar-hi un Centre de Suport Territorial de l'IGC, essent una unitat que funcionalment depèn de la direcció de l'IGC.