Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura impulsa el sector ramader català

El Departament d'Agricultura impulsa el sector ramader català

query_builder   15 febrer 2012 17:28

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa el sector ramader català

 
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Miquel Molins, va presidir ahir, a la seu del Departament a Lleida, la reunió de la Taula Sectorial del porcí, amb presència de les organitzacions professionals agràries Unió de Pagesos, JARC i ASAJA, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la FECIC, ASFAC, PORCAT, ANPROGAPOR i ASSOCAT.
 
En el decurs de la trobada, el director general va informar sobre la recentment implantada reestructuració dels laboratoris de sanitat ramadera del Departament, amb l’especialització d’aquests en funció de les diferents espècies ramaderes i de la seva ubicació al territori.
 
Entre altres temes tractats, també es va informar del nou programa sanitari de vigilància i prevenció del sector porcí que s’ha d’aplicar durant aquest 2012 i de les ajudes a les Agrupacions de Defensa Sanitària (ADS) per a portar-lo a terme, vehiculades anualment a través de la convocatòria d’ajuts per a l’execució de programes sanitaris. En aquest sentit, Miquel Molins va explicar que la proposta que fa el Departament al sector és que el Laboratori del Grup de Sanejament Porcí (GSP) de Lleida sigui el nou laboratori especialitzat per a les analítiques del porcí català, tot aprofitant la trajectòria que aquest laboratori acumula ja fa anys en matèria analítica porcina.
 
Val a dir que si bé el sector va manifestar estar d’acord en la línia de disposar d’un únic laboratori per al sector porcí, ben equipat i preparat per a donar resposta a les necessitats sanitàries del sector, es va encetar un debat a fons sobre el paper de les ADS en aquest nou projecte.
 
Finalment, la reunió d’ahir també va servir per abordar les exigències en matèria de benestar animal a les granges porcines i la necessitat de disposar d’informació de la situació actual de les explotacions per actuar-hi amb la suficient anticipació a l’entrada en vigor de la normativa, a través de les enquestes a les granges que s’estan portant a terme en el marc del full de ruta del benestar en el sector porcí.