Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Localitzat un dofí mort a la platja de Vila-seca

query_builder   15 febrer 2012 15:30

event_note Nota de premsa

Localitzat un dofí mort a la platja de Vila-seca

Fotografia
 
Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van localitzar ahir un exemplar de dofí mort en una de les platges de la Pineda, al terme municipal de Vila-seca.
 
Els agents rurals van rebre l’alerta de la presència del mamífer. Un cop desplaçats al lloc, els esperava una unitat de la Policia Local. A la platja, els agents van abalisar la zona i van veure que es tractava d’un espècimen femella, recentment morta, de dofí ratllat. Es tractava d’un exemplar adult que mesurava 202 cm de llargària. Un cop examinat, no s’hi va poder apreciar cap lesió externa ni trauma aparent que pogués donar indicis sobre la causa de la mort i de l’encallament en la platja de la Pineda. Tampoc no se’n va poder apreciar cap més exemplar aigües endins.
 
Atès que la mort era recent, els agents rurals van traslladar el cos del dofí a la Facultat de Veterinària de la UAB perquè se’n fes la necròpsia i poder determinar la causa de la mort.
 
En la Mediterrània, podem observar tres espècies de dofins: el dofí comú (Delphinus delphis), el dofí mular (Tursiops truncatus) i el dofí ratllat (Stenella coeruleoalba). El dofí ratllat és de grandària i forma similar al comú, mesura prop de 2 m i se’n diferencia per la seva coloració i dibuix, caracteritzat per unes ratlles que li recorren els costats. Té el dors fosc blavós i el ventre clar.
 
És un dofí de conducta extremadament curiosa, a qui agrada molt seguir la proa dels vaixells durant llargues estones de navegació. És aquesta espècie a la qual feien referència els vells pescadors quan recordaven que els dofins perseguien els bancs de peixos –sobretot de sardines- i feien uns grans esvorancs a les xarxes, raó per la qual no eren gaire ben vistos per la gent de mar.
 
Acostuma a viure mar endins, on menja peixos i calamars. És l’espècie més abundant i fàcil de veure, que s’acostuma a trobar en grups d’entre 5 i 50 individus de diferents edats.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia  del Dofí

Fotografia del Dofí
JPG | 924

Fotografia del dofí

Fotografia del dofí
JPG | 536