Drets Socials

El conseller Cleries anuncia al Parlament l'elaboració del Pla Integral de Suport a la Família

query_builder   16 febrer 2012 16:20

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries anuncia al Parlament l'elaboració del Pla Integral de Suport a la Família

El conseller de Benestar Social i Família fa una crida als grups parlamentaris a trobar punts d’acord perquè “reforçar les famílies significa reforçar la societat i la seva cohesió”
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha anunciat aquest matí durant el Ple del Parlament que el Govern està treballant en el Pla Integral de Suport a la Família. La iniciativa, que es preveu que estigui acabada aquest any i es pugui començar a implementar a partir de 2013, vol enfortir les polítiques de suport a la família com a estructura social bàsica, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida i contribuir a construir una societat més cohesionada.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha exposat les mesures en què se centrarà el Pla. Un dels eixos principals és el de la prevenció i la lluita contra la pobresa, fent especial incidència en aquelles famílies que tenen major vulnerabilitat. En aquest sentit, Cleries ha recordat que “el Govern de la Generalitat ha fixat la lluita contra la pobresa com una prioritat”.
 
El Pla recollirà altres eixos com:
 
  • Reforçar i promoure una xarxa integrada de recursos i serveis que donin suport a la família.

 

  • Donar suport a les noves famílies, millorant l’acompanyament, la formació i la informació.

 

  • Oferir suport a la família millorant els sistemes d’informació, perquè, per exemple, quan hi hagi un naixement, mares i pares disposin d’una guia de prestacions i recursos als quals poden accedir. El Govern ja està treballant en aquesta guia amb la voluntat que en puguin gaudir a partir de principis de 2013 i que es mantingui sempre actualitzada.

 

  • Potenciar la funció educadora de la família com a espai privilegiat en la formació de valors, per assolir un major grau de cohesió, a través de grups de pares i mares. En aquest sentit, el conseller ha destacat que el Govern preveu implantar el programa créixer en família durant l’any vinent, arreu del territori.
 
El conseller Cleries ha destacat que el Pla recollirà també mesures com la voluntat de recuperar els ajuts per a les famílies amb infants a càrrec. El Parlament de Catalunya va aprovar per llei l’any 2011 la suspensió temporal de la prestació universal, per la dificultat que suposava fer front a aquest ajut amb la situació econòmica actual i tenint en compte els pagaments pendents del Govern anterior. D’aquesta manera, els ajuts durant aquest temps de crisi econòmica se centren en les famílies en situació de vulnerabilitat, tot i que aquest any 2012 s’ha fet un esforç per augmentar el topall d’ingressos i, per tant, el nombre de famílies que el rebran.
 
El procés d’elaboració del Pla també treballa per al desenvolupament d’una llei de suport i promoció de les famílies nombroses, que buscarà el consens de tots els grups parlamentaris; així com una llei de suport a els famílies en situació de vulnerabilitat i monoparentals.
 
El Pla de Suport a la Família també inclourà mesures per a millorar la fiscalitat i fomentar beneficis en taxes.
 
Per acabar, el conseller Cleries ha fet una crida als grups parlamentaris sobre la necessitat de “trobar punts d’acord” que garanteixin el consens. En aquest sentit, el conseller ha destacat la importància del Pla com a instrument de suport a les famílies i ha insistit que “reforçar les famílies vol dir reforçar la societat i la seva cohesió”.