Empresa i Coneixement

OCUPACIÓ

El Departament d'Empresa i Ocupació aprova el Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives 2012-2013 per a combatre l'atur i millorar l'ocupabilitat de les persones

query_builder   16 febrer 2012 17:00

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El Departament d'Empresa i Ocupació aprova el Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives 2012-2013 per a combatre l'atur i millorar l'ocupabilitat de les persones

 

  • El Pla ofereix mesures específiques per col·lectius, sectors, territoris i per la innovació i la modernització, així com una nova Carta de serveis del SOC

 

  •  El Pla s’ha aprovat avui al Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb el suport de les organitzacions patronals, Foment del Treball i PIMEC, els sindicats CCOO i UGT, i les entitats municipalistes, Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis

 

  •  La secretària d’ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, presentarà el proper dilluns, 20 de febrer, en roda de premsa, els detalls del pla, a les 10:00 h a la seu del Departament d’Empresa i Ocupació (Pg. de Gràcia, 105)
 
 
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ha aprovat avui el Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives 2012-2013, tot una sèrie de mesures concretes dissenyades per combatre l’atur i millorar l’ocupabilitat de les persones.
 
El Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives 2012 – 2013 ha estat aprovat per unanimitat en el Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya celebrat aquest matí.
 
El Servei d’Ocupació de Catalunya, les organitzacions patronals (Foment del Treball i PIMEC), els sindicats Comissions Obreres i Unió General de Treballadors), i les entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis), que han intervingut en l’elaboració del Pla, l’han aprovat per unanimitat.
 
La secretària d’ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, presentarà el proper dilluns, 20 de febrer, en roda de premsa, els detalls del pla, a les 10:00 h a la seu del Departament d’Empresa i Ocupació (Pg. de Gràcia, 105)
 
 
Un Pla dissenyat per les persones, empreses i territoris
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha elaborat el Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives 2012-2013, un full de ruta de totes les accions concretes que s’han de portar a la pràctica durant aquests dos anys.
 
El Pla s’ha dissenyat a partir de les necessitats concretes i actuals de les persones en situació d’atur i de les empreses instal·lades arreu del territori de Catalunya.
 
En aquest sentit, el Pla s’estructura bàsicament en una Carta de Serveis Genèrics del Servei d’Ocupació de Catalunya, i tot un seguit de serveis específics adreçats a col·lectius, sectors, territoris i per a la innovació i la modernització.
 
A tall d’exemple, la nova Carta de Serveis del Servei d’Ocupació de Catalunya permetrà a les persones en atur rebre millors serveis d’informació i orientació professional i de qualificació.
 
També inclou serveis que incideixen en les oportunitats d’ocupació i millora de l’estructura del mercat de treball, serveis de desenvolupament local i d’emprenedoria.
 
A més, el SOC ofereix a les empreses una Carta de Serveis per gestionar la contractació laboral i impulsar la innovació; la gestió d’ofertes de treball; i informació a les empreses i prospecció.
 
Un altre exemple del Pla de Polítiques Actives d’Ocupació 2012 – 2013 és el dels serveis específics del SOC en relació amb col·lectius, sectors i territoris de Catalunya.
 
En aquest àmbit, s’hi articulen mesures, per exemple, adreçades a joves menors de 30 anys; persones amb especials dificultats d’inserció en el mercat de treball i/o en situació de vulnerabilitat sociolaboral; i persones en situació d’atur que provenen de sectors especialment afectats per la crisi econòmica.
 
Altres mesures s’adrecen a sectors productius amb altres necessitats de llocs de treball per reposició, i a sectors prioritaris o que generen ocupació; i a territoris amb projectes de desenvolupament local i territoris amb necessitats de reequilibri social i econòmic.
 
Per últim, el Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives 2012 – 2013 inclou mesures per a la innovació metodològica, així com a mesures de prospecció, anàlisi, planificació i avaluació de les polítiques actives d’ocupació.
 
El Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives 2012 – 2013 és la continuació de l’obra del Departament d’Empresa i Ocupació que, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, va elaborar l’any passat la primera diagnosi del mercat de treball i avaluació de les polítiques actives d’ocupació, amb la voluntat d’identificar els àmbits de millora de les polítiques actives d’ocupació en benefici de les persones en atur i de les necessitats de les empreses, i de l’elaboració de l’Estratègia catalana per a l’ocupació 2012-2020, un document estratègic que fixava les línies mestres i principals objectius en matèria d’ocupació de la Generalitat.