Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura dóna suport al sector agroalimentari ecològic català a Biofach

query_builder   17 febrer 2012 12:19

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura dóna suport al sector agroalimentari ecològic català a Biofach

FOTO WEB
Un moment de la visita a Biofach.
 
 
 
 
Els directors generals d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), Fernando Bienert, van visitar els estands de la fira BIOFACH, que entre els dies 15 i 18 de febrer se celebra a la ciutat alemanya de Nuremberg.
 
Biofach és un certamen de referència mundial en el sector dels productes biològics i ecològics i dels professionals dels sectors agrícola, ramader i alimentari ecològics, per bé que també hi ha presència d’expositors tèxtils, cosmètics i d’altres serveis també vinculats als productes ecològics.
 
Enguany el país de l’any a la Fira és l’Índia, qui hi presenta els seus projectes, serveis i empreses del sector biològic als més de 40.000 visitants que espera la fira.
 
Biofach va comptar l’any passat amb més de 2.500 expositors, dels quals un 70% eren internacionals, i uns 45.000 compradors/visitants (dels que un 43% internacionals), xifres que demostren el potencial d’aquesta fira anual i el que representa en un sector emergent com el dels productes i serveis bio i eco.
 
Enguany, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i PRODECA acompanyen a un total de 14 empreses catalanes que s’han desplaçat fins a la Biofach, on tindran l’oportunitat de relacionar-se amb importadors, exportadors, distribuïdors a l’engròs i al detall, professionals dels serveis d’embalatge, associacions, institucions, productors i empreses del món de la restauració.
 
L’oferta de serveis del DAAM, a través de PRODECA, es concreta enguany en la participació de les empreses desplaçades fins a la Fira en un mateix estand de Catalunya, en el qual cadascuna d’elles disposa d’un espai individual, i de suport i assistència abans i durant la celebració del certamen.
 
Les 14 empreses catalanes desplaçades fins a Biofach ho són de productes i serveis tan diversos com la fruita seca, els liquats vegetals, la xocolata, la fruita fresca, les hortalisses, l’alimentació dietètica adulta i infantil, etc.
 
Els dos directors generals van visitar l’estand de Catalunya i van poder conversar amb els representants de les empreses catalanes. Algunes d’aquestes empreses que s’han desplaçat fins a Biofach no és la primera vegada que hi assisteixen i han valorat la Fira com un aparador de primera magnitud en el sector dels operadors ecològics.
 
La majoria han coincidit amb el DAAM i confien en què tot i la situació econòmica general per la que travessa la majoria de sectors productius agraris, el nínxol que representa el sector de l’agroalimentació ecològica i dels serveis annexes pugui continuar en la línia ascendent dels darrers anys, i que la fira d’enguany serveixi novament per contribuir a dinamitzar i promocionar aqueta productes.
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Foto de la visita a Biofach.

Foto de la visita a Biofach.
JPG | 267