Oficina del President

President Mas: "El camí de l'esforç que ha marcat la Generalitat cal que tingui continuïtat a les administracions locals i de l'Estat"

query_builder   17 febrer 2012 17:01

event_note Nota de premsa

President Mas: "El camí de l'esforç que ha marcat la Generalitat cal que tingui continuïtat a les administracions locals i de l'Estat"

El president Mas, durant la seva intervenció en l'acte de presentació de les lleis
El president Mas, durant la seva intervenció en l'acte de presentació de les lleis
· Artur Mas ha presentat aquest migdia, al Palau de la Generalitat, la campanya informativa del Govern sobre les lleis òmnibus
 
· El cap de l’Executiu ressalta que Catalunya ha d’aparèixer “com un dels països on fer coses noves és més fàcil” 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat avui a les administracions locals, de l’Estat i europees, que traslladin a la seva estructura l’esforç d’austeritat i agilitat que ja està aplicant el Govern. “Hem arreglat moltes coses dins la Generalitat, hem marcat una línia i som clarament capdavanters, però això no vol dir que s’hagi arribat a la fi del camí”, ha afirmat Mas. “S’ha de continuar aquest esforç d’austeritat, aprimament i agilitat per part de totes les administracions i de totes les organitzacions”, ha assegurat.
 
Artur Mas ha fet aquestes declaracions aquest migdia en el decurs de l’acte de presentació de la campanya informativa del Govern sobre les anomenades popularment lleis òmnibus, que s’ha fet al Palau de la Generalitat i que ha comptat amb la participació dels representants de les principals associacions empresarials catalanes.
 
En la seva intervenció, el president ha remarcat especialment que les Lleis òmnibus són fruit d’un procés participatiu molt important, en el qual han estat implicats Govern, Parlament i associacions empresarials. Per al cap del Govern aquest fet “no és un tema menor perquè va en la línia de com ha de treballar el país, que ha de ser amb aquesta conjunció i aquesta suma d’esforços”. “Quan Govern, Parlament i país van de la mà es pot fer feina ràpida i bona feina com en aquest cas en què, en un any, s’han pogut aprovar 5 lleis i tots sabem que són tràmits complicats”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha recordat que l’acció del Govern se centra en l’eix de les 3 A: austeritat, aprimament i agilitat, però ha volgut ressaltar aquesta última com a cabdal per la seva relació directa amb la competitivitat. “Els països que tinguin administracions menys burocràtiques i més àgils competiran millor”, ha afirmat. “Agilitat vol dir menys normes, més ben fetes i més fàcils de complir i això és el que crec que necessita un país modern”, ha expressat.
 
En aquest sentit, el president ha assegurat que Catalunya continuarà el procés de menys burocràcia i més simplificació i ha marcat assolir la finestreta única empresarial com un dels objectius per a aquesta legislatura. “Hem d’arribar a ser un país on tot aquell que vulgui fer alguna cosa tingui les màximes facilitats per fer-les”, ha afirmat. I ha continuat dient “Cal que les administracions i organitzacions facin l’esforç de posar-se en el lloc de l’altre, no fer les coses en funció de l’oferta administrativa, sinó de la demanda real. És un canvi de mentalitat”.
 
Artur Mas ha explicat que les lleis òmnibus presentades avui i les dues més que va aprovar ahir el Parlament signifiquen “menys costos i, a més, menys temps i menys tràmits, i això en aquest moment és especialment important”. El president ha deixat clar que aquestes lleis s’adiuen amb el que cal en temps de dificultats “més reformes i més canvis”. “Quan hi ha menys diners és quan cal fer reformes a fons”, ha assegurat. Per això, Mas ha dit que, tot i no estar d’acord al 100% amb la reforma que s’està fent a l’Estat espanyol, el Govern intentarà donar-hi el seu suport perquè “és molt important que en aquest moment hi hagi el missatge clar que, encara que no es pugui gastar més diners, es faran reformes importants i a fons”.
 
El president de la Generalitat ha alertat també que no s’han d’esperar resultats molt immediats d’aquestes lleis òmnibus, però, tot i això, ha volgut deixar clar que no per això “ deixen de ser importants, sobretot si van lligades clarament a l’activitat econòmica”.Són reformes que cal fer perquè amb el pas del temps fan millorar la competitivitat d’una economia i quan abans comencem millor”, ha reblat.
 
Presència dels representants de les principals associacions empresarials
 
L’acte de presentació de la campanya informativa ha comptat també amb la participació dels representants de les principals associacions empresarials. Així, el president de Foment del Treball, Gay de Montellà, ha destacat en el seu parlament que les “lleis òmnibus són un treball normatiu ambiciós, i no només perquè modifiquen un centenar de lleis, sinó sobretot perquè han de ser gran part de la lletra petita d’un nou model de societat que tots volem”. Per al president de la patronal, les noves lleis “poden ser l’expressió d’una nova filosofia de treball de l’Administració pública que ens permeti progressar i créixer”.
 
Un altre dels participants, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Miquel Valls, ha subratllat en la seva intervenció que “tot i que el discurs en favor de la simplificació ha anat incorporant-se a les reivindicacions empresarials i les diferents administracions se l’han anat fent seu, el cert és que queda camí per recórrer”.
 
Josep González, president de la PIMEC, ha ressaltat en el seu discurs la llei de prevenció ambiental de les activitats “que ha tingut una gran incidència per a la majoria de petites i mitjanes empreses del nostre país i que, des de PIMEC, i des de fa ja molts anys, hem treballat intensament perquè es modifiqui, tot canviant-ne l’enfocament”. Finalment, el vicepresident de la Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa, Manuel Rosillo, ha qualificat “d’encertades” aquestes lleis, perquè, ha dit “tenen l’objectiu de fer una administració sensible a la ciutadania i als empresaris adaptant les normatives”.
 
A l’acte de presentació d’avui hi han assistit també diversos membres del Consell Executiu, entre ells, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; de Cultura, Ferran Mascarell; d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari del Govern, Germà Gordó.
 
 
Un web al servei dels usuaris
 
En el decurs de l’acte s’ha presentat també el web que forma part de la campanya informativa endegada pel Govern. Al web www.gencat.cat/lleisomnibus  l'usuari podrà seleccionar l’àmbit o sector d’interès per veure els beneficis concrets que li aporten les lleis, ja sigui des del punt de vista d’estalvi en temps i diners o en la simplificació i millora de la normativa a què està subjecte. Al web també s’hi poden trobar els textos íntegres de les Lleis així com una explicació de l’impuls d’una nova manera de treballar que representen les lleis òmnibus.
 
Les popularment denominades lleis òmnibus són un conjunt de lleis que abasten la major part d’àmbits d’activitat, des de l’agroambiental, l’econòmic i el sanitari fins al cultural o el de la seguretat.
 
Les Lleis òmnibus revisen un gran nombre d’aspectes normatius i organitzatius de l’Administració per aconseguir reduir la càrrega burocràtica i els terminis de les resolucions administratives; simplificar l’administració i fer-la més propera i entenedora per a la ciutadania, i convertir l’Administració de la Generalitat en àgil, propera, transparent i competitiva.
 
L’entrada en vigor d’aquest paquet normatiu estalviarà costos en temps i diners per a les empreses, els ciutadans i l’Administració, i facilitarà la iniciativa empresarial. Però la seva rellevància rau essencialment en el fet que estableix una nova filosofia de treball de l’Administració, que procura adaptar-se a les necessitats dels sectors productius i del país, i no a la inversa. Aquestes lleis, per tant, representen l’impuls d’una nova manera de treballar que té com a objectiu final contribuir a l’inici de la reactivació econòmica del país.

2  

Imatges

President Mas

President Mas 440

Acte Sant Jordi

Acte Sant Jordi 396

1  

Fitxers adjunts

Moment de l'acte

Moment de l'acte
JPG | 407