Salut

Boi Ruiz clou la Jornada d'Empreses Públiques i Consorcis de Salut de Catalunya

query_builder   17 febrer 2012 17:50

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz clou la Jornada d'Empreses Públiques i Consorcis de Salut de Catalunya

La Jornada s’ha celebrat amb motiu dels 25 anys del Consorci Hospitalari de Vic, el primer consorci de salut que hi va haver a Catalunya.
Consorci Hospitalari Vic
Amb motiu de la celebració dels 25 anys del Consorci Hospitalari de Vic, el primer consorci de salut que hi va haver a Catalunya, s’ha celebrat una jornada de caràcter institucional que ha aplegat els representants de les empreses públiques i consorcis de Salut de Catalunya.
 
La inauguració ha anat a càrrec de Jaume Portús, president del Consorci Hospitalari de Vic, i Roser Fernández, secretària general del Departament de Salut. Durant la Jornada ha tingut lloc una taula rodona sobre els orígens, la situació actual i les línies de futur dels consorcis de salut; posteriorment, Francisco Longo ha pronunciat una conferència sobre la governança de les organitzacions i els 25 anys dels consorcis.
 
El conseller de Salut ha presidit la cloenda de la Jornada, en què ha defensat que el model sanitari català ha estat històricament referent d’un model eficient de gestió de serveis sanitaris perquè “precisament ha comptat amb una xarxa de proveïdors de serveis sanitaris, públics i privats, que des de la diversitat i la gestió empresarial han contribuït a tenir una sanitat pública d’excel·lència” .
 
Boi Ruiz es mostra confiat que “l’evolució de les fórmules de gestió ha de permetre preservar les capacitats i els instruments de gestió que es necessiten per prestar serveis sanitaris, potenciant la transparència i la rendició de comptes en l’ús dels recursos públics”.
 
El conseller de Salut considera que “el centre del debat no és titularitat o eines de gestió públiques o privades, sinó garantir per a la sanitat pública els millors resultats possibles amb els recursos disponibles”. En aquesta línia, Boi Ruiz defensa que “amb criteris de proximitat territorial i de lògica assistencial i professional cal fer evolucionar les organitzacions i les fórmules de gestió”.