Bombers

Bombers de la Generalitat: serveis destacats de la nit i matí

query_builder   18 febrer 2012 11:14

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat: serveis destacats de la nit i matí

Incendi d’habitatge a Monistrol de Montserrat amb tres persones ferides
A les dotze d’aquesta passada matinada, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi al número 21 del carrer Pont de Monistrol de Montserrat. L’incendi estava situat al primer pis d’aquest edifici, que té en total tres plantes. Al voltant de les 00.27 hores, les sis dotacions dels Bombers de la Generalitat que han treballat al lloc de l’incendi, l’han pogut donar per controlat i, seguidament, han revisat i ventilat tot el fum de la resta d’immoble, així com també les altres plantes on no hi ha hagut afectacions pel foc.  
 
En aquest habitatge, tres persones han hagut de ser evacuades a l’hospital de Martorell per intoxicació de fum lleu. Es tracta de dos adults i un menor d’11 mesos d’edat. El trasllat l’han dut a terme dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
 
Incendi d’habitatge a Sant Vicenç dels Horts amb dues persones intoxicades
 
A les 02.09 hores d’aquesta matinada, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un incendi d’habitatge al carrer Enric Granados número 20 de Sant Vicenç dels Horts. Es tracta d‘una casa unifamiliar d’una planta on ha cremat totalment una de les habitacions i la resta ha quedat afectada pel fum. Al lloc, han treballat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat que han pogut donar per controlat el foc a les 02.24 hores de la matinada, moment en què han procedit amb les tasques d’extinció i revisió de la resta d’habitatge.
Dues persones d’aquesta casa, la mare de 43 anys i el fill de 14 anys, han estat evacuades intoxicades lleus per haver inhalat fum a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, amb les dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que s’han desplaçat al lloc dels fets.
 
Deflagració d’una bombona de butà a Cubelles amb quatre persones ateses
 
Aquest matí, a les 08.12 hores, s’ha rebut l’avís d’una deflagració d’una bombona de butà a un domicili de Cubelles que es troba situat a la planta baixa del número 3 del passatge Garbí. L’edifici té tres plantes. A causa de la deflagració s’han trencat vidres, finestres i persianes, provocant esquerdes a embans i afectació al mobiliari. Malgrat tot, i després d’una inspecció realitzada conjuntament amb l’arquitecte municipal, s’ha constat que no hi ha hagut danys estructurals de consideració a l’edifici.
Al mateix lloc de l’incident, el SEM, que ha anat al lloc amb una unitat, ha atès a quatre persones de l’immoble afectat i del pis situat a la mateixa planta baixa de l’edifici del costat. Tots ells, es trobaven bé i no ha calgut la seva evacuació.
Al lloc, han treballat quatre vehicles dels Bombers de la Generalitat, els quals en aquests moments alguns d’ells ja han començat a retirar-se.
 
Incendi d’una casa abandonada de Tordera, sense afectació personal
 
A hores d’ara, els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció d’un incendi que s’ha declarat aquesta matinada, al voltant de 04.52 hores, moment en què s’ha rebut l’avís, en una casa abandonada de Tordera. L’habitatge és una masia de 200 m2 ha cremat totalment i n’ha col·lapsat la coberta. Es troba situada al veïnatge de Sant Pons de Tordera i en aquests moments, i ja des del voltant de les sis del matí, el foc està totalment controlat.
Al lloc treballen nou vehicles dels Bombers de la Generalitat acabant de revisar i extingir els punts calents que queden.
Cal destacar que a causa d’aquest incendi no hi ha hagut persones afectades.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 18 de febrer de 2012
11.00 hores