Territori

Territori i Sostenibilitat licita el projecte per a la supressió del pas a nivell de la línia d'FGC a Igualada

Territori i Sostenibilitat licita el projecte per a la supressió del pas a nivell de la línia d'FGC a Igualada

query_builder   20 febrer 2012 18:59

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat licita el projecte per a la supressió del pas a nivell de la línia d'FGC a Igualada

 
El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés de licitació del projecte constructiu per a la millora de la línia Llobregat – Anoia d’FGC i l’eliminació del pas a nivell a Igualada. L’actuació, que té un cost de 50 MEUR, preveu:
 
  • La supressió del pas a nivell de l’avinguda de Montserrat d’Igualada
  • La construcció d’una nova estació a Igualada, que substituirà l’existent, i que mantindrà la intermodalitat amb l’actual estació d’autobusos
  • Millorar la mobilitat transversal i la seguretat en els desplaçaments urbans i interurbans
  • La recuperació d’espai públic per a la ciutat, amb la creació d’un gran passeig per a vianants i ciclistes sobre les vies entre Igualada i Vilanova del Camí
  • Millorar l’accessibilitat de l’actual estació de Vilanova del Camí, millorant els seus accessos de manera que s’ajusti a la nova configuració urbana
 
El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha visitat Igualada, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i de l’alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, coincidint amb l’inici del procés de licitació del projecte constructiu per a la supressió del pas a nivell del municipi i la millora de la línia d’FGC Llobregat – Anoia al seu pas per Igualada i Vilanova del Camí.
 
El projecte, que s’adjudicarà en els propers mesos, haurà de concretar i desenvolupar la solució escollida en l’estudi informatiu elaborat el 2010 corresponent a aquesta actuació, que inclou la supressió del pas a nivell de l’avinguda de Montserrat d’Igualada i la recuperació d’una àrea d’espai públic ciutadà.
 
Així mateix, la supressió del pas a nivell de l’avinguda comportarà la modificació de la cota de les vies, fet que farà necessària la construcció d’una nova estació a Igualada, en substitució de l’actual. D’altra banda, l’actuació, que compta amb una inversió total de 50 MEUR, també inclou la millora de l’accessibilitat de l’estació de Vilanova del Camí.
 
Actualment, el ramal de la línia d’FGC Llobregat – Anoia que connecta Barcelona i Igualada, finalitza el servei a l’estació situada al passeig de Mossèn Jacint Verdaguer d’Igualada, a l’altura de l’avinguda de Montserrat, on existeix un pas a nivell que condiciona i limita la fluïdesa i la seguretat del trànsit viari i a peu. A més, amb el pas d’aquesta línia ferroviària per Igualada i Vilanova del Camí els barris que queden al nord-est de les vies i els que queden al sud-oest queden separats per les vies.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 219

Plànol

Plànol
PPT | 1998