Bombers

L'incendi de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà) continua actiu

query_builder   20 febrer 2012 21:38

event_note Nota de premsa

L'incendi de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà) continua actiu

  • Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a la zona
  • A hores d’ara s’han cremat 10 hectàrees de roureda
  • La complicació orogràfica del terreny condiciona l’extinció
 
L’incendi de vegetació que afecta des de primeres hores de la tarda un paratge de la Vall Fosca, al municipi de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà) continua actiu. Els Bombers de la Generalitat treballen a la zona per donar-lo per controlat el més aviat possible.
 
El foc, que ha començat a prop de la carretera L-503 pels vols d’un quart de quatre, ha pujat per la banda esquerra de la carretera cap a una zona denominada la Solana dels Castellons. Les condicions orogràfiques del terreny, un vessant amb un fort pendent de més 600 metres de desnivell i la manca  d’accessos han dificultat les tasques d’extinció.
 
Els quatre mitjans aeris mobilitzats ja s’han retirat; les dos avionetes de vigilància i atac perquè el pendent impossibilitava la seva actuació i els dos helicòpters bombarders amb l’ocàs.
Al llarg de tota la tarda s’ha treballat bàsicament amb eines manuals i amb mànegues d’aigua la zona de la part baixa dels flancs de l’incendi. Ara, les quinze dotacions dels Bombers que continuen al lloc centren les tasques al flanc dret.
 
La vegetació, formada bàsicament de roureda, es troba en aquest indret molt seca. Això, juntament amb la poca humitat de l’aire fa que, malgrat les baixes temperatures, la flama continuï activa. Segons les primeres valoracions a hores d’ara la superfície afectada seria de 10 hectàrees.
 
La carretera L-503 es troba tallada en ambdós sentits de la marxa, entre els punts quilomètrics 17 i 17,5, segons informa el Servei Català de Trànsit.
 
No hi ha cap persona afectada com a conseqüència de l’incendi. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat una unitat a la zona com a mesura preventiva.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 20 de febrer de 2012
21.22 hores