Bombers

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l'incendi forestal de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà)

query_builder   21 febrer 2012 08:30

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l'incendi forestal de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà)

L’incendi forestal que afecta des d’ahir a la tarda el municipi de Torre de Cabdella continua actiu i, segons dades provisionals dels Bombers de la Generalitat, hauria afectat unes 100 hectàrees de vegetació.
 
Les dificultats amb les que s’estan trobant els efectius dels Bombers, no només per les condicions orogràfiques de la zona, amb un important desnivell i una manca de vies d’accés, estan complicant força les tasques d’extinció i obliga els equips a treballar amb eines manuals.
 
El foc que va començar a prop de la carretera L-503 va anar pujant per la zona denominada la Solana dels Castellons i, durant la nit, ha anat avançant per la carena del Serrat d’Escobet. La prioritat, en aquests moments, és aturar l’avenç del flanc esquerra per evitar que pugui entrar en un barranc i continuar la seva propagació cap aquesta zona.
 
A hores d’ara, s’està acabant el relleu dels efectius que han estat treballant durant tota la nit fins al voltant de les 05.00 hores del matí, i al lloc continuaran treballant  22 de vehicles terrestres i tres mitjans aeris (dos helicòpters bombarders i un avió de vigilància i atac).
 
Pel què fa a la carretera L-503 que estava tallada entre els quilòmetres 17 i el 17,5 ja es va reobrir altre cop al trànsit a les 22.39 hores, segons el Servei Català de Trànsit.
 
Cerdanyola del Vallès, 21 de febrer de 2012
08.30 hores