Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Pelegrí destaca que les exportacions de cava han augmentat l'any 2011 malgrat la crisi

Pelegrí destaca que les exportacions de cava han augmentat l'any 2011 malgrat la crisi

Aquestes declaracions les ha realitzat el conseller en la presentació del resultats econòmics de l'exercici 2011 del sector del cava

query_builder   21 febrer 2012 14:48

event_note Nota de premsa

Pelegrí destaca que les exportacions de cava han augmentat l'any 2011 malgrat la crisi

Aquestes declaracions les ha realitzat el conseller en la presentació del resultats econòmics de l'exercici 2011 del sector del cava

També ha afirmat que l’Alimentaria 2012 pot ser un gran revulsiu per al sector, que aporti nones oportunitats de negoci
Brndis amb cava
El conseller Pelegrí i altres autoritats brindant amb cava
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha destacat aquest migdia, a Barcelona, que les exportacions de cava han augmentat l’any 2011 un 2,07% malgrat la crisi econòmica, la qual cosa demostra la capacitat del sector per fer front als problemes derivats de la disminució de la demanda interna.
 
Segons el conseller, aquesta xifra, en el context actual, “té un enorme valor” i posa en evidència la fortalesa i solidesa del sector, que ha tingut un comportament anticíclic. A més, aquest augment de les exportacions demostra, que el sector ha afrontat la crisi amb responsabilitat i apostant per la qualitat i els mercats exteriors.
 
Aquestes declaracions les ha realitzat Pelegrí en la presentació dels resultats econòmics de l’exercici 2011 del sector del cava, resultats que mostren un descens de la demanda interna i un increment de les exportacions, que es concreten en un 8,71% menys de producció per al mercat interior i un augment del 2,07% de la producció per al mercat exterior. Amb aquesta darrera xifra, el cava aconsegueix un rècord de vendes fora d’Espanya en superar els 150 milions d’ampolles el 2011 (en concret, 152,247 milions).
 
L’acte ha tingut lloc a l’Hotel Casa Fuster, al Passeig de Gràcia, amb la participació de Gustau Garcia Guillamet, president del Consell Regulador del Cava; Fernando José Burgaz, director general d’Agricultura i Alimentació del MARM; Pere Albà, vicepresident del Consell Regulador del Cava, i Maria Eugènia Puig, secretària general del Consell Regulador del Cava. A més, hi era també present el director general de l’Incavi, Jordi Bort.
 
Segons el conseller, la fira Alimentaria 2012, que se celebrarà a Barcelona a finals de març, pot ser un gran revulsiu per al sector vitivinícola, que aporti noves oportunitats de negoci. “Es tracta d’una gran plataforma, d’un gran aparador, que entre tots hem de saber aprofitar. No és una casualitat que en la propera edició d’Alimentaria augmenti la presència dels cellers catalans en l’apartat d’Intervin”.
 
Per a Pelegrí, un exemple d’oportunitat futura es troba també en la promoció de l’enoturisme. Per això, el Departament d’Agricultura pretén impulsar aquest turisme vinculat al vi.
 
El conseller ha recordat, durant la seva intervenció, que el sector vitivinícola català és un sector molt viu i molt potent, amb gran capacitat. I ha afegit que és un sector que està molt professionalitzat i que té l’Administració al seu costat, ja que la Generalitat de Catalunya és un aliat estratègic del sector en el seu objectiu de vendre el producte, de gran qualitat, dintre i fora de Catalunya.
 
Pelegrí ha subratllat que els eixos fonamentals d’actuació del sector vitivinícola català han de ser la qualitat, la professionalització i la promoció, incloent en aquest apartat la comercialització i la internacionalització.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Brindis amb cava

Brindis amb cava
JPG | 3646