Bombers

En fase de control l'incendi de la Torre de Cabdella

query_builder   21 febrer 2012 18:24

event_note Nota de premsa

En fase de control l'incendi de la Torre de Cabdella

 
L’incendi forestal de la Torre de Cabdella es troba, des de les 17.51 hores en fase de control. Al lloc continuen treballant, per acabar-lo de controlar, unes 25 dotacions terrestres. Els quatre mitjans aeris ja s’han començat a retirar amb l’arribada de l’ocàs i està previst que també, cap el vespre, es comencin a retirar vehicles.
 
El perímetre de l’incendi ja està pràcticament estabilitzat. Hi ha alguns punts del flanc dret que continuen actius, a la zona on hi ha repoblació forestal. És una zona en què hi ha piles de restes vegetals dels darrers tractaments forestals i que, tot i que no representen cap perill, serà una tasca lenta acabar-los d’apagar, ja que s’hauran d’anar removent i remullant. També queda algun punt calent al mig del flanc esquerre, a la zona de la roureda.
 
Segons les dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat 70 hectàrees de roure i pi negre.
 
Cal recordar que, fins al lloc de l’incendi, també s’han desplaçat efectius del Cos d’Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra, així com una unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu.