Joventut

La Direcció General de Joventut dóna suport a la Diada Mundial del Pensament Escolta i Guia

query_builder   22 febrer 2012 09:38

event_note Nota de premsa

La Direcció General de Joventut dóna suport a la Diada Mundial del Pensament Escolta i Guia

Sota el lema ‘Escoltant els batecs del planeta’, la jornada d’enguany està dedicada a la sostenibilitat ecològica
Avui 22 de febrer se celebra a tot el món la Diada del Pensament Escolta i Guia que commemora el dia de naixement del fundador de l’escoltisme, Robert Baden Powell (1857-1941), i de la fundadora del guiatge, Olave Saint Clair (1889-1977). En motiu de la Diada, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ha elaborat uns materials que inclouen diverses propostes de treball per a distribuir-los entre totes les entitats escoltes catalanes, seguint els criteris de la World Association of Girls Guides and Girls Scouts (WAGGGS).
 
La intenció és que aquestes activitats es desenvolupin en una acció conjunta arreu del món durant aquest dissabte 25 de febrer. El lema escollit "Escoltant els batecs del planeta", que segueix els 8 Objectius del Mil·lenni de les Nacions Unides, pretén reflexionar entorn de l’impacte del nostre estil de vida sobre el medi ambient i les repercussions en el canvi climàtic. La Federació Catalana d’Escoltisme ha proposat diferents models d’activitats amb la finalitat de posar-se a la pell d’escoltes d’altres llocs del món (Argentina, República Democràtica del Congo, Rússia i Finlàndia), tant per a les unitats més petites (de Follets a Raiers) com per a les més grans (de Pioners a Caps). A través d’aquesta iniciativa, els diferents grups d’escoltes idearan accions per protegir el medi ambient a tot el planeta.
 
L’escoltisme és el moviment de joves voluntaris més gran internacionalment, amb presència a la majoria de països i que reuneix més de 30 milions de nens i nenes i joves arreu del món. Per això, el director general de Joventut, Toni Reig, ha volgut destacar en una jornada com avui “els valors de solidaritat, compromís social i lideratge que es desenvolupen en els infants i joves que estan vinculats al moviment escolta i guia”.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia