Educació

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que "el que mengem de petits determina la nostra salut futura"

query_builder   22 febrer 2012 21:03

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que "el que mengem de petits determina la nostra salut futura"

  • Ho ha dit aquesta tarda durant la presentació del Pla de consum de fruita a les escoles 2011-2012
Pla fruita 22.02.12
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “som el que mengem i el que mengem de petits determina també la nostra salut futura i això és el que intentem explicar als nens amb la col·laboració de l'escola, que fa possible aquest repartiment de fruita i aquest consum en aquesta doble línia: hàbit i salut". Ho ha dit aquesta tarda durant la presentació del Pla de consum de fruita a les escoles 2011-2012, que ha fet conjuntament amb el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, a l’escola Víctor Català de Nou Barris.
 
Així mateix, la titular d’Ensenyament ha assenyalat l'interès d'aquesta iniciativa, atès que "l'escola és un espai d'aprenentatge, coneixements i continguts, però també d'hàbits. És en aquest sentit que la nutrició adequada dels alumnes és imprescindible per al seu creixement personal". Ha afegit que "ens permet incorporar en l'hàbit diari de l'alumne la presa de racions de fruita i està previst que es prengui a una hora determinada perquè vagi passant d'un fet a un acte”. Rigau també ha explicat que “la nutrició en infants, preadolescents i adolescents és bàsica per al seu creixement personal i que siguin coneixedors de quina és la riquesa nutricional de la fruita és una aposta interessant que té el suport de molts sectors de la societat”.
 
Per la seva banda, el conseller  Pelegrí ha destacat que “aquesta campanya és molt important perquè contribueix a adquirir els hàbits alimentaris saludables als escolars en l’etapa en què s’adquireixen la majoria dels hàbits que ens marcaran al llarg de la vida. El consum de fruita dels nostres nens i nenes és més baix del que seria recomanable i aquesta situació és preocupant ja que més del 60% dels estudiants entre 10 i 18 anys afirmen que mengen una fruita o cap al dia,  el 10% no menja cap fruita durant la setmana i només un 1% pren dues racions de fruita al dia" ha senyalat el conseller.
 
22 de febrer de 2012

1  

Imatges

Pla fruita 22.02.12

Pla fruita 22.02.12 3731