Drets Socials

Benestar Social i Família assigna les primeres places per gaudir del programa "Vacances en Família"

query_builder   22 febrer 2012 13:42

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família assigna les primeres places per gaudir del programa "Vacances en Família"

S’ha realitzat el sorteig de les primeres 21.265 places per a famílies amb fills menors de 18 anys per anar de vacances als albergs amb preus avantatjosos, i el número d’inici d’assignació de places ha estat el 5.436
Foto del sorteig
Aquest matí, a la seu de Loteria de Catalunya, s’ha procedit a l’acte públic de l’assignació per sorteig davant notari de les primeres 21.265 places que ofereix el programa “Vacances en Família”, corresponents a les famílies que gaudiran de l’estada entre el març i l’agost. El sorteig ha comptat amb la presència del director general de Joventut, Toni Reig.
 
El número del sorteig ha estat el 5.436. Aquest número serà el punt de partida per a l’assignació automàtica de les places, emprant com a criteri principal les opcions triades pels participants i l’ordre de preferència indicat, fins a trobar una opció disponible.
 
El nombre de famílies preinscrites ha estat de 8.985, és a dir, 2.150 més que a la primera convocatòria del 2011 (+32%), corresponents a un total de 33.297 persones. Les opcions més demanades han estat, per ordre: alberg de Coma-ruga a finals d’agost, alberg de Salardú a principis d’agost, alberg de Núria a mitjan maig, alberg de l’Escala a mitjan abril, i alberg d’Altafulla al pont de Setmana Santa.
 
Les famílies preinscrites en aquest primer sorteig del programa podran consultar a partir del 24 de febrer, si han obtingut places i en quin torn i alberg han estat assignades, a través del web www.xanascat.cat.
 
Es farà un segon sorteig el 25 de juliol, en què se sortejaran les 18.938 places restants, corresponents a les famílies que gaudiran de l’estada entre el setembre i el febrer del 2013. En aquesta edició s’hauran ofert un total de 40.161 places, que podran beneficiar a 7.802 famílies, 3.905 més de les que es van oferir durant l’edició del 2011.
Famílies destinatàries 
 
 
El programa ofereix a les famílies residents a Catalunya amb fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural de Catalunya. El programa té l’objectiu de posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família en passar junts un temps de lleure, i així intensificar els seus vincles afectius durant aquesta estada.
 
A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, s’intensifica encara més l’orientació social al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut.
 
Una de les novetats destacades del programa són els ajuts afegits de què gaudiran les famílies nombroses i monoparentals, ja que se’ls aplicarà un 10% de descompte sobre el preu del programa.
 
El programa ha registrat una participació des del seu inici de 17.929 famílies (1.150 de les quals eren nombroses i 239 monoparentals) i 52.231 persones, que han generant un total de 221.547 pernoctacions.

1  

Imatges

El director general de Joventut, Toni Reig, durant el sorteig del "Vacances en família"

El director general de Joventut, Toni Reig, durant el sorteig del "Vacances en família" 1392