Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Trobat un nou dofí mort a la costa del Tarragonès

query_builder   22 febrer 2012 18:49

event_note Nota de premsa

Trobat un nou dofí mort a la costa del Tarragonès

Els Agents Rurals  el van recollir ahir mentre surava a les aigües interiors del Port de Tarragona
 
L’animal portava dies mort i el seu estat no permet efectuar cap necròpsia
 
 
Després del dofí ratllat trobat a la costa de Vila-Seca la setmana passada, s’ha donat un nou cas a les costes del Tarragonès.  Ahir dimarts, a les 17:40, s’activava el protocol de rescat de fauna marina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Alertat per l’Autoritat Portuària de Tarragona, una patrulla dels Agents Rurals es va desplaçar al port de Tarragona on hi surava, mort, un dofí de gairebé dos metres de llarg. Amb una embarcació facilitada pel Port es va poder comprovar que l’estat del dofí indicava que havia mort feia dies i no era possible realitzar cap necròpsia. Amb tot se li van agafar mostres de teixits i de dents per eventuals estudis post-mortem.
 
Es tracta del segon dofí trobat aquest mes a Catalunya, l’anterior, dimarts de la setmana passada a Vila-Seca també de la mateixa espècie, el dofí ratllat (Stenella coeruleoalba [castellà: delfín listado]). Malgrat la gairebé coincidència de localitats, el nombre de registres d’animals marins embarrancats a les costes catalanes en el que va d’any (onze: sis dofins i cinc tortugues a tot Catalunya) és dins la tònica del que sol arribar al nostre litoral en els mesos hivernals.
 
Les costes catalanes són riques en espècies amenaçades i justament la xarxa de rescat de fauna marina del Departament pretén conèixer millor aquestes espècies i poblacions per tal de protegir-les acuradament. Quant al dofí de Vila-Seca encara restem pendents del resultat de la necròpsia que podrà donar pistes sobre aquella i la present mort vista la proximitat d’ambdues localitats.
 
Des del’1 de gener d’aquest any el Departament d’Agricultura, Ramaderia,Pesca, Alimentació i Medi Natural dirigeix i coordina la Xarxa d’observació i rescat de fauna marina a Catalunya. Davant la troballa d’una espècie amenaçada marina els ciutadans o les autoritats poden trucar al 935617000 dels agents rurals o a emergències (112) des d’on s’activarà el protocol existent d’actuació segons el cas que sigui.