Educació

Roda premsa 22.02.12

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que "res ha de fer patir pel bon funcionament dels nostres centres"

query_builder   22 febrer 2012 20:53

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que "res ha de fer patir pel bon funcionament dels nostres centres"

  • La consellera ha presentat en roda de premsa les tres mesures previstes per garantir el bon funcionament dels centres dins del pla d’austeritat que realitza cada institut
Roda premsa 22.02.12
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquesta tarda en roda de premsa que “res ha de fer patir pel bon funcionament dels nostres centres” i que “un centre no està mai sol perquè és una peça de la cadena, és part de l’Administració”. Rigau ha presentat les tres mesures previstes per garantir el bon funcionament del centre dins del pla d’austeritat que realitzen els instituts. Així ha anunciat que es manté el pressupost de funcionament i es prioritza. Al mateix temps els pagaments que es fan als centres de secundària passen de tenir caràcter trimestral a mensual. D’aquesta manera es vol evitar que un retard en un pagament pugui provocar tensions de tresoreria. La tercera mesura serà fer una revisió de l’estat dels comptes dels centres cada tres mesos per saber si requereixen una aportació puntual.
 
Amb aquestes mesures Rigau vol garantir el bon funcionament dels centres i la continuïtat acadèmica. Així ha afirmat: “la nostra voluntat és tranquil·litzar els centres, les famílies i els alumnes”. També ha recordat que “som conscients que demanem mesures d’austeritat als centres però que es demana a tota l’Administració”.
 
Així mateix, la titular d’Ensenyament ha explicat que, dels 590 instituts que hi ha a Catalunya, només una trentena ha tingut tensions de tresoreria aquest mes i que des dels serveis territorials d’Ensenyament se’ls ha pogut atendre i s’han fet avançaments puntuals per algunes factures o contractes de neteja. De fet, ha concretat que només 3 s’han trobat en situació crítica i se’ls ha hagut d’ajudar. En aquest sentit ha explicat que en la Junta de Directors de Secundària ja se’ls va anunciar que el 29 de febrer es faria el primer pagament, atès que el pressupost de la Generalitat de 2012 ja ha estat aprovat pel Parlament.
 
La consellera Rigau ha assegurat que la partida del pressupost de 2012 corresponent a les despeses de funcionament de centres és la mateixa que la del 2011 i que, “per tant, no hi ha retallada, es manté”. Ha afegit que “mantenir la partida de despeses és una prioritat”.
 
22 de febrer de 2012

1  

Imatges

Roda premsa 22.02.12

Roda premsa 22.02.12 3075