Oficina del President

President Mas: "Des del 1981 hem demostrat que som capaços d'enfrontar-nos a les dificultats i guanyar"

query_builder   23 febrer 2012 13:51

event_note Nota de premsa

President Mas: "Des del 1981 hem demostrat que som capaços d'enfrontar-nos a les dificultats i guanyar"

  • El cap de l’Executiu subratlla que "les acusacions de ser insolidaris ens han d'entrar per una orella i sortir per l'altra, perquè el que volen és fer-nos por"
 
  • En una entrevista a Ràdio TeleTaxi, Artur Mas ha assegurat que negant suport al Govern els socialistes "han perdut una oportunitat d'ajudar a resoldre una situació de la qual en bona part són responsables"
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat avui que des del cop d’estat del 23 F, l’any 1981, “hem fet un treball immens de modernització, de construcció de l’estat del benestar i de creixement econòmic”. Artur Mas ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa “El Jaroteo”, de Justo Molinero, a Ràdio TeleTaxi. En el balanç que ha fet d’aquests 31 anys, el cap de l’Executiu ha subratllat que “de vegades no hem de mirar només el que ens passa ara mateix, hem d’agafar una mica de perspectiva històrica per guanyar confiança en nosaltres mateixos”. El president s’ha preguntat “si som capaços de fer coses bones, d’enfrontar-nos a les dificultats i guanyar” i ha assegurat que “la resposta és sí”.
 
 
Relacions Estat-Generalitat
Respecte a la reunió que va tenir amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, l'1 de febrer passat a la Moncloa, el cap de l’Executiu ha dit que “l’única cosa que li vaig demanar és que parlés clar, que davant de les demandes que plantegi Catalunya sapiguem si són que sí o si són que no i, en funció d’això nosaltres triarem també les nostres pròpies opcions”.
 
Pel que fa al pacte fiscal, Artur Mas ha assenyalat que li ho va plantejar a Mariano Rajoy i que“vam dir que ens veuríem amb més calma per poder-hi aprofundir més”. El president de la Generalitat ha assenyalat, en aquest sentit, que “sempre se’ns dirà que som insolidaris, però això ens ha d’entrar per una orella i sortir per l’altra” perquè “l’única cosa que ells volen és que tinguem por de fer els nostres plantejaments”.
 
Respecte als consensos que hi ha a Catalunya per plantejar el pacte fiscal al Govern espanyol, el cap del Govern ha reconegut que tot i que “és difícil que s’hi apuntin el PP i el PSC”, al País Basc “tots dos estan d’acord amb el concert econòmic i els dic que a Catalunya facin el mateix”.
 
En relació amb l’actitud del PSC en altres temes com el de no donar suport als pressupostos de la Generalitat, el president Mas ha afirmat que “han perdut una oportunitat, perquè tothom sap fins a quin punt són responsables, com a partit socialista, de la situació que ens hem trobat tant a Catalunya com a Espanya”.
 
Pel que fa a la situació econòmica, el president ha dit que també es produeixen notícies positives, tot i que no es destaquen als mitjans de comunicació. Ha posat com a exemple que les exportacions catalanes van créixer l’any passat un 14% respecte al 2010.
 
Preguntat sobre la situació a la sanitat pública, el president Mas ha assenyalat que “els estàndards de la sanitat catalana són els mateixos que teníem” i ha afegit que “estem fent tot el possible per ajustar les coses, intentar no tancar els serveis fonamentals i que la sanitat catalana es mantingui en un molt alt nivell”. Justo Molinero també s’ha interessat per saber si el president de la Generalitat havia visitat darrerament un hospital públic, a la qual cosa Artur Mas ha contestat que “desgraciadament els he hagut de visitar moltes vegades” i ha matisat “no em refereixo a mi, però sí al meu entorn familiar”.  
 
 
Protestes a València
A preguntes de Justo Molinero sobre els incidents d’aquests darrers dies a València, el president de la Generalitat ha contestat que “se’ls ha anat la mà a la policia” i ha dit que“entenc que la policia actuï, però tenint en compte el tipus de gent que hi havia, que bàsicament eren alumnes de secundària, tinc la sensació que es van passar una mica de frenada”.
 
Artur Mas ha manifestat que “és cert que hem de procurar un cert ordre al carrer i afortunadament estem molt lluny de Grècia” i ha afegit que “entre tots, hem de fer un cert esforç” perquè “per manifestar-se més o per cridar més no tornarem a la situació de fa quatre o cinc anys”. “Hem d’intentar que els que no ho entenen tant se sumin a l’esforç col·lectiu, encara que no els sigui còmode”, ha reblat.
 
El president també ha volgut defensar els joves, assegurant que “no és veritat que la gent jove sigui insolidària o que no tingui ganes de fer coses” i afegint que “molts estan estudiant, treballant o formant-se per treballar i molts ajuden en causes socials”.
 
 
Renovació de Guardiola
En l’entrevista també ha estat preguntat sobre la renovació de l’entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola. Artur Mas ha dit que “independentment de si renova o no, ja ha escrit les pàgines més brillants de la història del Barça, a nivell esportiu i d’estil, perquè no només s’ha de guanyar sinó saber guanyar”. En aquest sentit, ha assegurat que el Barça des de fa anys està donant exemple de “gran potència esportiva i comunicativa, com a equip senyor, educat, que mira les coses en positiu” i de “model de futbol i de fer les coses bé”.
 
 
Complex de convencions i oci
En relació amb la reunió que va mantenir dimarts passat amb representants del projecte del complex de convencions i oci que estan buscant ubicació a Europa, el president ha assenyalat que aquest projecte “seria molt positiu i significa una inversió impressionant, de les més grans que es farien en aquest moment no només a Europa sinó al món”. Respecte a les crítiques als casinos, Artur Mas ha assenyalat que aquests“representen entre el 2 i el 4%” de tot el projecte i que la resta són hotels, palaus de congressos, centres de convencions, restaurants o centres comercials.