Bombers

Incendi forestal a Sant Martí de Centelles (Osona)

· Extingit l'incendi forestal de Torre de Cabdella (Pallars Jussà)

query_builder   23 febrer 2012 18:30

event_note Nota de premsa

Incendi forestal a Sant Martí de Centelles (Osona)

· Extingit l'incendi forestal de Torre de Cabdella (Pallars Jussà)

Els Bombers de la Generalitat treballen per acabar de controlar un incendi forestal al Puig Fabregar del municipi de Sant Martí de Centelles, del qual s’ha rebut l’avís a les 16.02 hores d’aquesta tarda i s’ha donat en fase de control al voltant de les 17.30 hores.
 
En aquests moments, els efectius dels Bombers continuen remullant els punts actius que queden en el perímetre afectat amb una desena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i el suport de dos mitjans aeris (dos helicòpters bombarders), ja que els dos avions de vigilància i atac ja s’han pogut retirar.
 
L’incendi s’ha iniciat al costat d’uns camps de conreu al peu de la vessant del puig Oriol i s’ha propagat, afavorit per un vent aponentat, per la falda de la vessant en sentit oest. I, paral·lelament, el flanc esquerra s’ha anat obrint, vessant amunt, eixamplant el perímetre de l’incendi.
 
Segons dades provisionals dels Bombers de la Generalitat, l’incendi hauria afectat una superfície provisional d’entre 3 i 4 hectàrees de vegetació d'alzinar i pi.
 
Al lloc, de l’incendi també treballen efectius del Cos d’Agents Rurals i de les ADF de la zona.
 
Extingit l’incendi forestal de la Torre de Cabdella
 
D’altra banda, l’incendi forestal en el qual treballaven els Bombers de la Generalitat des del passat dilluns a la tarda, ja s’ha donat totalment per extingit al voltant de les 18.00 hores, un cop s’ha pogut constatar que no quedaven ja punts que fumegessin en el perímetre afectat.
 
Recordem que segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, l’incendi havia afectat una superfície de 100,7 hectàrees de vegetació forestal (roureda, regenerat de pi negre i matoll).
 
Cerdanyola del Vallès, 23 de febrer de 2012
18.00 hores