Justícia

El Departament de Justícia participa en el XI Congrés Expoelearning 2012, a Madrid

El Departament de Justícia participa en el XI Congrés Expoelearning 2012, a Madrid

query_builder   24 febrer 2012 11:26

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia participa en el XI Congrés Expoelearning 2012, a Madrid

 
 
Ahir, i dintre de l’XI Congrés Internacional Expoelearning 2012, que s’ha celebrat aquests dies a Madrid, va tenir lloc la III Jornada d’Aprenentatge i Administracions Públiques. La Jornada va comptar amb una alta participació i hi van intervenir diversos professionals del Departament de Justícia.
 
 
Aquest any, la temàtica central ha estat la personalització de l’e-learning. Jesús Martínez, cap de Nous Programes Formatius i Projectes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, va intervenir en la taula rodona sobre entorns personals d’aprenentage (PLE) on es va debatre sobre les aplicacions i els usos formatius del web 2.0 i, específicament, els PLE. El Departament de Justícia compta amb diverses experiències aplicades en aquest sentit, ja que diverses comunitats de pràctica del programa Compartim de gestió del coneixement han usat l’aplicació Netvibes per construir els seus PLE.
Mireia Ochoa, també del Centre d’Estudis Jurídics, va presentar 10 propostes per millorar la formació corporativa en entorns de crisi. Julio Zino, responsable de la Unitat de Nous Projectes i Programes de Contingut Transversal de Direcció General de Serveis Penitenciaris, va presentar una eina amb la qual també s’ha experimentat força des del programa Compartim i que s’ha revelat com a molt valuosa pel que fa a la potenciació de l’aprenentatge informal: les narratives digitals. El públic va poder veure tres narratives digitals fetes per membres del Compartim.
 
Núria Vives, cap del Servei de Difusió del Gabinet Tècnic, va presentar la traducció al castellà del llibre Treballa diferent, publicat ahir mateix al web del Departament de Justícia en format epub i pdf. Aquest llibre, escrit per diferents col·laboradors del programa Compartim, analitza noves maneres de treballar i diversos aspectes del treball col·laboratiu i en xarxa des de diferents punts de vista.
.
 
Expoelearning és un congrés internacional anual on, a més d’una zona d’exposició dels millors productes didàctics, durant dos dies es debat sobre ensenyament i s’exposen diferents implantacions i visions de l’e-learning. En el decurs del congrés s’expliquen les millors pràctiques i els millors casos pràctics de l’any en els sectors més rellevants de l’economia, però també específicament en el sector de l’Administració en la Jornada d’Aprenentatge i Administracions Públiques. El Centre d’Estudis Jurídics col·labora intensament en l’organització d’aquesta Jornada.