Agència de l'Habitatge de Catalunya

Lliurament pisos

Habitatge lliura sis pisos amb protecció oficial a la Torre de l'Espanyol

query_builder   24 febrer 2012 13:38

event_note Nota de premsa

Habitatge lliura sis pisos amb protecció oficial a la Torre de l'Espanyol

Foto lliurament de claus a la Torre de l'Espanyol
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Eduard Masip, han lliurat avui les claus de sis habitatges amb protecció oficial de lloguer a la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre). Els pisos, ubicats al carrer del Portal d’aquest municipi, han estat construïts per l’Incasòl i els administrarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. 
 
Han assistit també a aquest lliurament regidors de l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol, representants de l’Incasol, l’arquitecte i l’arquitecte tècnic responsables de l’obra i representants de l’empresa constructora.
 
La promoció compta amb un total de  16 pisos que tenen tres dormitoris en una superfície entre 67m2 i 80 m2. El preu mensual del lloguer és de 211 a 231 euros i s’han d‘afegir les despeses de la comunitat de propietaris i la repercussió de l’IBI. Les persones adjudicatàries han signat un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Les normes per accedir a aquests habitatges ofereixen noves condicions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés un Pla de xoc el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.

2  

Imatges

Foto promoció La Torre de l'Espanyol

Foto promoció La Torre de l'Espanyol 3599

Foto lliurament de claus a la Torre de l'Espanyol

Foto lliurament de claus a la Torre de l'Espanyol 628

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa La Torre de l'Espanyol

Nota de premsa La Torre de l'Espanyol
PDF | 49